Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Μπάσκετ: «Στάση» Λάρισα για την ΑΕΚ

 


Η oυραγός (πριν το τζάμπολ) της Α1 Ανδρών Λάρισα έκανε την έκπληξη, νικώντας στο «θρίλερ» της 13ης αγωνιστικής τη Λάρισα, με 76-75 στο κλειστό της Νεάπολης, ύστερα από συγκλονιστικό παιχνίδι. 

Ήρωας της γηπεδούχου θεσσαλικής ομάδας ήταν ο Γουέμπ, ο οποίος έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι του απόψε, καθώς θα συνεχίσει στην Ισπανία.

Όταν η Ένωση προσπέρασε με 70-73 τρία λεπτά πριν τη λήξη, εκείνος πέτυχε 4 σερί πόντους (74-73) και ύστερα έκλεψε την μπάλα από τον Λάνγκφορντ.

Ο τελευταίος ευστόχησε σε 2/2 βολές μετά το φάουλ του Παπαδάκη (74-75 στα 33΄΄), αλλά ο Τζέρι Σμιθ με λέι απ στα 13΄΄ χάρισε δύο πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του, στην προσπάθειά της για παραμονή στα «μεγάλα σαλόνια».

Ο Λάνγκφορντ ήταν άστοχος στο τελευταίο σουτ από πλευράς «κιτρινόμαυρων» στα 9΄΄, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Ρας και ο χρόνος να λήγει.

Πάντως, MVP του αγώνα ήταν ο Τζέρι Σμιθ, ο οποίος σταμάτησε στους 30 πόντους, με 6/7 τρίποντα. 

Ο Προμηθέας είχε βάλει τέλος στο νικηφόρο σερί 8-0 του Λαυρίου την περασμένη εβδομάδα, όμως η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΟΚ, 84-77, και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα.

Οι Άλφα Ντιαλό (17π.) και Γλεν Κόζι (16π.) ήταν οι κορυφαίοι των νικητών που έφτασαν τους 22 βαθμούς με ρεκόρ 9-4 και είναι προσωρινά πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα της Basket League, μετά από 13 αγωνιστικές.

Οι Θεσσαλονικείς, μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ συμβιβάστηκαν με την 7η ήττα στο σύνολο και δεύτερη διαδοχική στην Αττική.

Eπιστροφή στις νίκες και για το Περιστέρι, μετά το «στραβοπάτημα» στη Ρόδο. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πέτυχε την πρώτη νίκη της στο β΄ γύρο της κανονικής περιόδου, επικρατώντας εντός έδρας με 86-70 του Ιωνικού Νικαίας.

 Αυτή ήταν η όγδοη νίκη για το Περιστέρι, που πλέον μετρά 21 βαθμούς και παραμένει σταθερά στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Στο τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι του, μετά από τις ήττες στα ματς με Κολοσσό και ΑΕΚ, ο Ιωνικός δεν κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα και υποχώρησε στο 4-9.

Μετά από εννέα συνεχείς ήττες το Μεσολόγγι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας στο Αγρίνιο 87-77 του Κολοσσού Ρόδου. Η τελευταία επιτυχία του ήταν στις 7 Νοεμβρίου απέναντι στον Ιωνικό για την 3η αγωνιστική.

Η νίκη, η οποία ήρθε χάρη στο διψήφιο νούμερο πόντων από τέσσερις παίκτες, του δίνει βαθμολογική «ανάσα», ενώ οι Ροδίτες που προέρχονταν από δύο διαδοχικές εντός έδρας νίκες (Ιωνικός, Περιστέρι) έχουν ρεκόρ 5-8.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου