Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Πρεμιέρα απόψε για την Ευρωλίγκα

 


Η Ευρωλίγκα του μπάσκετ ξεκινά απόψε (30/1) με 18 ομάδες για τρίτη συνεχή σεζόν, ανάμεσα στις οποίες ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που προέρχονται από μία σεζόν στην οποία δεν προκρίθηκαν στα πλέι οφ.

Το καλοκαίρι που πέρασε οι διοικήσεις τους προσπάθησαν να ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό για να παρουσιάσουν ανταγωνιστικά σύνολα, με την απουσία του Βασίλη Σπανούλη πάντως να στερεί από τη διοργάνωση τον πρώτο σκόρερ της, όπως και πρώτο πασέρ της, πρώτο στο σύστημα αξιολόγησης, σε εύστοχες βολές, σε κερδισμένα φάουλ...

Πρώτος ξεκινά ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την «πρωτάρα» στη διοργάνωση Μονακό. Το τζάμπολ θα γίνει απόψε (30/9, 20:00) στην έδρα των Μονεγάσκων («Salle Gaston Medecin»), που έκαναν αίσθηση με την απόκτηση του Μάικ Τζέιμς. 

Η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες μονομαχίες, με την κάτοχο του τίτλου, Αναντολού Εφές, να δοκιμάζεται στη Μαδρίτη, απέναντι στη Ρεάλ και την Αρμάνι να φιλοξενεί στο Μιλάνο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου υποδέχεται στο Τελ Αβίβ την Μπάγερν Μονάχου, η Φενερμπαχτσέ φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο την Μπασκόνια. 

Το φορμάτ της διοργάνωσης παραμένει ίδιο. Οι 18 ομάδες θα ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο παίζοντας όλες εναντίον όλων, εντός κι εκτός έδρας και οι οκτώ πρώτες θα προκριθούν στα πλέι οφ (θέσεις 1-8, 2-7, 3-6, 4-5), με την πρόκριση στο φάιναλ φορ να κρίνεται στις τρεις νίκες.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου