Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

«Γίναμε παγκοσμίως γνωστοί με τη Σερίφ» δηλώνει ο πρωθυπουργός Μαρτίνοφ

 


Η νίκη της Σερίφ Τιράσπολ στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ (2-1) συντάραξε τα θεμέλια του ευρωπαϊκού (και όχι μόνο) ποδοσφαίρου, βγάζοντας τους φιλάθλους της στους δρόμους όλη τη νύχτα.

Στην περίπτωση της μέχρι φέτος «άχρωμης» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ομάδας, που μετέχει για πρώτη φορά στην Ιστορία της στους ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, ισχύει ότι ο Δαυίδ εξόντωσε τον Γολιάθ.

Η επιτυχία χαιρετίστηκε με ιδιαίτερη χαρά και από τον πολιτικό κόσμο της Υπερδνειστερίας (πως όχι άλλωστε), προεξάρχοντος του πρωθυπουργού Αλεξάντερ Μαρτίνοφ.

«Είμαστε πλέον γνωστοί σε όλο τον κόσμο όχι μόνο για τον πολιτισμό μας και τα προϊόντα υψηλής ποιότητας, αλλά και ως μία ποδοσφαιρική ομάδα που μπορεί να πετύχει μεγάλες νίκες σε μεγάλες διοργανώσεις, ενάντια σε μεγάλες ομάδες σε μεγάλα γήπεδα», υπογράμμισε ο Μαρτίνοφ.

Η Υπερδνειστερία είναι μια μικροσκοπική περίκλειστη χώρα στα βορειοαντολικά Βαλκάνια, που δεν αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος από καμία από τις 193 χώρες του ΟΗΕ, ει μη μόνο από τρεις άλλες ομοίως μη αναγνωρισμένες κρατικές οντότητες (Αμπχαζία, Νότια Οσσετία, Αρτσάχ).

Ωστόσο, αποτελεί εκ των πραγμάτων ανεξάρτητο κρατικό μόρφωμα από τη Μολδαβία από τις 2 Σεπτεμβρίου του 1990, οπότε και διακήρυξε την ανεξαρτησία της.

«Συγχαρητήρια και πάλι! Σήμερα, όπως ποτέ άλλοτε, είμαι ειλικρινά περήφανος που πέρασα τρία χρόνια της καριέρας μου στον αθλητικό σύλλογο Σερίφ. Γι΄ άλλη μια φορά συγχαρητήρια σε όλους. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για κάθε πολίτη μας», πρόσθεσε ο Μαρτίνοφ, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Υπερδνειστερίας.

Μετά το 2-0 στις 15 Σεπτεμβρίου εναντίον της Σαχτάρ Ντόνετσκ του Ρομπέρτο ​​Ντε Τζέρμπι, η Σερίφ είναι η μόνη ομάδα σε έναν όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ που μετρά δύο νίκες σε δύο παιχνίδι. Στις 19 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσει την Ίντερ στο «Σαν Σίρο».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου