Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Μουντιάλ 2022: Ούτε η Τσεχία θα παίξει στα πλέι οφ με τη Ρωσία

 


Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή στην Ουκρανία, η Τσεχία θα αρνηθεί να αντιμετωπίσει τη Ρωσία εάν οι δύο ομάδες συναντηθούν στα πλέι οφ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, ανακοίνωσε η Τσεχική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μιμούμενη την Πολωνία και τη Σουηδία.

«Η Εθνική ομάδα της Τσεχίας δεν θα παίξει σε καμία περίπτωση έναν πιθανό αγώνα με τη Ρωσία στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ούτε καν σε ουδέτερο έδαφος», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Η Πολωνία, η οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τους Ρώσους στη Μόσχα στις 24 Μαρτίου στον ημιτελικό αυτών των πλέι οφ, αλλά και η Σουηδία, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους Ρώσους μετά τον άλλο ημιτελικό με την Τσεχία, είχαν ήδη ανακοινώσει παρόμοια απόφαση το Σάββατο.

«Αρκετά με τις λέξεις, ήρθε η ώρα να δράσουμε», έγραψε χθες στο Twitter ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας Σέζαρι Κουλέζα, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η μόνη σωστή απόφαση».

«Ό,τι κι αν αποφασίσει η FIFA, δεν θα παίξουμε με τη Ρωσία τον Μάρτιο», δήλωσε ο πρόεδρος της Σουηδικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Καρλ-Έρικ Νίλσον.

Έτσι, η «καυτή πατάτα» περνά τώρα στο γήπεδο της FIFA, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα και να αποφασίσει αν θα αποβάλει τη Ρωσία ή θα τη στείλει στο Μουντιάλ του Κατάρ άνευ αγώνων

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου