Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Λευκορωσία: Έτοιμη να στείλει δικά της στρατεύματα στην Ουκρανία;

 


Υπάρχουν αναφορές ότι η Λευκορωσία - που ήδη λειτουργεί ως σταθμός και ορμητήριο των ρωσικών στρατευμάτων - ετοιμάζεται τώρα να κάνει το επόμενο βήμα και να στείλει δικούς της στρατιώτες στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στη ρωσική εισβολή.

Η Washington Post επικαλούμενη Αμερικανό αξιωματούχο, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, αναφέρει ότι η ανάπτυξη των λευκορωσικών στρατευμάτων θα μπορούσε να αρχίσει και μέσα στην ημέρα. 

Την ίδια ώρα η Kyiv Independent επικαλείται πολλές πηγές, που υποστηρίζουν ότι θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία Λευκορώσοι παραστρατιωτικοί.

Η Λευκορωσία, πιστός σύμμαχος της Ρωσίας, έχει σύνορα με την Ουκρανία στον Βορρά. Η απολυταρχική κυβέρνησή της αποφάσισε χθες να αναστείλει το καθεστώς αποπυρηνικοποίησης ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στη Ρωσία να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελενσκι, είχε πει την Κυριακή πως ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, είχε δεσμευθεί σε τηλεφωνική τους επικοινωνία να μην στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία. 

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου