Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Αναβιώνουν τα μπλόκα στο Κιλελέρ: Κινητοποίηση αγροτών στον τόπο του αγώνα

 


Τρακτέρ στο μνημείο αγώνα και θυσίας, στο Κιλελέρ, τοποθέτησαν το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαρτίου οι αγρότες της Λάρισας εν όψει του σημερινού προγραμματισμένου συλλαλητηρίου.

Όπως αναφέρει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων «τα πρώτα τρακτέρ έφτασαν απόψε στο Κιλελέρ στο χώρο της θυσίας των κολίγων. Χώρος ιερός για τους αγρότες που σηματοδοτεί το νόημα της εξέγερσης και του αγώνα 114 χρόνια τώρα. Δεν είναι η ώρα να ακούσουμε πάλι λόγια συμπάθειας, ανέξοδες υποσχέσεις και χτύπημα στην πλάτη. Είναι ώρα αγώνα! Είναι ώρα να απαιτήσουμε λύσεις, αποζημιώσεις, και έργα εδώ και τώρα».

Συνεχίζουν τον αγώνα οι αγρότες 114 χρόνια μετά την εξέγερση του Κιλελέρ

Στη συνέχεια προσθέτουν ότι «με τρακτέρ, με αυτοκίνητα, με τα κορμιά μας, ούτε βήμα πίσω θα νικήσουμε».

Το συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 10:30, ενώ μέρος θα πάρουν και αγρότες από την Καρδίτσα που στις 09:00 αναμένεται να συγκεντρωθούν στον κόμβο της Ιτέας.

Σημειώνεται ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Κιλελέρ διοργανώνουν την επίσημη εκδήλωση μνήμης των 114 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών Αγροτών το 1910.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του μνημείου του δήμου Κιλελέρ. Tην κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσιος Σταμενίτης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη νυχτερινή κινητοποίηση των αγροτών:

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των αγροτών

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των αγροτών

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των αγροτών

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των αγροτών

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου