Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση στην λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα

 


Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ πρόκειται να κάνει την πιο σημαντική δημόσια εμφάνισή του από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνοΟ Βασιλιάς μαζί με τη βασίλισσα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα παρευρεθούν στην λειτουργία για την Κυριακή του Πάσχα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα παρευρεθούν, καθώς η Κέιτ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο. Ο Βασιλιάς συνέχισε να εργάζεται από τότε που έγινε η διάγνωση, αλλά όλες οι συναντήσεις του μέχρι στιγμής έχουν γίνει ιδιωτικά.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Βασιλιάς μίλησε για τη «μεγάλη λύπη» του που έχασε την παραδοσιακή λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, στην οποία παρευρέθηκε η βασίλισσα Καμίλα.

Η παρουσία του στην πρωινή λειτουργία του Πάσχα θα θεωρηθεί ως ενθαρρυντικό σημάδι για την υγεία του.

Το BBC αναφέρει ότι αυτό δεν σηματοδοτεί την έναρξη της επιστροφής στα δημόσια καθήκοντα, αλλά ένα προσεκτικό πρώτο βήμα πίσω στη δημοσιότητα.

Τα μέλη του κοινού τείνουν να συγκεντρώνονται κοντά στο παρεκκλήσι για να δουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας πριν από τη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα και πιστεύεται ότι ο Βασιλιάς θα χαιρετήσει τα πλήθη από απόσταση, ανάλογα με τον καιρό.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, που απεικονίζονται στην περσινή λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα με τα παιδιά τους, δεν θα παραστούν φέτος

Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα καθίσουν μακριά από τα άλλα μέλη της εκκλησίας, αλλά είναι κατανοητό ότι αυτό συμβαίνει απλώς επειδή θα καθίσουν στο παραδοσιακό τους τμήμα του παρεκκλησίου αλλά και  σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους για την υγεία του.

Το περασμένο έτος σηματοδότησε την πρώτη λειτουργία του βασιλιά την Κυριακή του Πάσχα ως μονάρχης, αλλά η βασιλική οικογένεια έπρεπε να υπομείνει σημαντικές αλλαγές από τότε. Ο Βασιλιάς δεν έχει παρευρεθεί σε δημόσιες εκδηλώσεις φέτος, αφού έκανε θεραπεία για προστάτη και αργότερα αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε σε μια ανακοίνωση βίντεο ότι υποβάλλεται σε προληπτική θεραπεία για τον καρκίνο.

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά τον Ιανουάριο, όταν δεν ήταν γνωστό ότι υπήρχε καρκίνος, αλλά οι μετέπειτα εξετάσεις έδειξαν ότι υπήρχε. Δεν αναμένεται πρόωρη επιστροφή στα επίσημα καθήκοντά της για την πριγκίπισσα.

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου