Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Πανελλήνιες εξετάσεις: Τέλος η αγωνία σήμερα για χιλιάδες υποψηφίους – Μετά τις 13:00 η ανακοίνωση των βαθμολογιών


 Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς σήμερα το μεσημέρι θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλήνιων Εξετάσεων για τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.

Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, περιλαμβάνοντας μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του αποτελέσματα ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Επιπροσθέτως, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητήσουν τη βαθμολογία τους στην επίσημη ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις πρώτους χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους, με κεφαλαία ελληνικά γράμματα.

Παράλληλα, όσοι υποψήφιοι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση θα λάβουν τη βαθμολογία τους μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο. Η εφαρμογή αυτή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε.), φορέα εποπτευόμενο από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου