Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται μεταξύ των τριών καλύτερων καλοκαιρινών προορισμών

 


Στους τρεις καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως, συγκαταλέγεται η Πάρος. Το περιοδικό Forbes αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ενώ η Πάρος είναι αυτήν τη στιγμή μία πιο ήρεμη εναλλακτική από τα υπερτουριστικά νησιά της Ελλάδας, αναπτύσσεται ραγδαία και γίνεται όλο και πιο διάσημη. Έχει συμπεριληφθεί στα «24 καλύτερα μέρη για διακοπές το 2024″ του Condé Nast Traveller και διασημότητες όπως ο Τομ Χανκς και ο Τζεφ Μπέζος έχουν εντοπιστεί να απολαμβάνουν τα παρθένα νερά και τα ειδυλλιακά τοπία του».

Συγκεκριμένα, το άρθρο, που φέρει την υπογραφή της Kathleen Peddicord, έχει ως πρώτη επιλογή την Πάρο και ακολουθούν ο Μαυρίκιος και η Σρι Λάνκα. Το δημοσίευμα συμπληρώνει « Αντί να παλέψουν με τα πλήθη, όσοι επιθυμούν μια δόση χαλάρωσης εμπνευσμένης από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να αναζητήσουν την Πάρο, μια εναλλακτική λύση χαμηλών τόνων σε σχέση με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη».

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν… στην Ελλάδα

«Η δημοτικότητά της δεν δείχνει σημάδια εξασθένισης και αν οι ταξιδιωτικές τάσεις του περασμένου έτους αποτελούν ένδειξη, η Ελλάδα θα είναι και φέτος πολυσύχναστη το καλοκαίρι. Πέρυσι το καλοκαίρι, οι πιο δημοφιλείς περιοχές της Ελλάδας ήταν, σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, υπερπλήρεις» αναφέρει σε άλλο σημείο.

«Η Ακρόπολη κατακλύστηκε από τόσους πολλούς επισκέπτες που οι αρμόδιοι αναγκάστηκαν να περιορίσουν τον αριθμό των ημερήσιων επισκεπτών σε 20.000. Τεράστιες ουρές για φωτογραφίες σχηματίστηκαν σε εμβληματικά σημεία της Μυκόνου και της Σαντορίνης» επισημαίνει επίσης το Forbes.

«Η δημοτικότητα της δεν δείχνει σημάδια εξασθένισης»

Μέσα στους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο η Πάρος

Τι μπορεί να κάνει όποιος επισκεφθεί το κυκλαδήτικο νησί

«Πρόκειται για ένα κυκλαδίτικο νησί, όπως ακριβώς και τα δύο άλλα πιο διάσημα, οπότε η γοητεία του είναι η ίδια. Διαθέτει ασβεστωμένα κτίρια ντυμένα με μπουκαμβίλιες και όμορφες παραλίες στο Αιγαίο Πέλαγος, καθώς και μια ελκυστική ποικιλία από εστιατόρια, ξενοδοχεία και μέρη για ψώνια» εξηγεί σε άλλο σημείο το περιοδικό.

«Η εξερεύνηση με σκάφος, η επίσκεψη στην Αντίπαρο (το μικροσκοπικό αδελφό νησί της) για γαλήνιες, παρθένες παραλίες, η απόλαυση τοπικών πιάτων με θαλασσινά και η επίσκεψη σε αρχαία ερείπια είναι μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ» συμπληρώνει το δημοσίευμα.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου