Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Ο Mίλτος Τεντόγλου στο Piraeus Street Long Jump αναζητεί το ένα εκατοστό παραπάνω!

 


ΚείμενοΔήμος ΜπουλούκοςΔύο εβδομάδες μετά τον εκπληκτικό αγώνα του στη Ρώμη όπου αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωταθλητής Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου είναι πανέτοιμος να αγωνιστεί μπροστά στο ελληνικό κοινό.

Απόψε στις 17.00 διεξάγεται το Piraeus Street Long Jump, για δεύτερη συνεχόμενη χρονια, μπροστά από το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ο Μίλτος θα είναι εκεί για να συναρπάσει τους Ελληνες φιλάθλους.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους κατέχει το ρεκόρ του μίτινγκ καθώς πέρυσι ήταν ο νικητής του αγώνα με 8,24 μ., αλλά ο στόχος του δεν είναι να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό.

Πλέον θέλει να γράψει το όνομα του και σε έναν ακόμη ιστορικό πίνακα του ελληνικού στίβου.

Ο Μίλτος θέλει να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος, ξεπερνώντας το 8,66 του Λούη Τσάτουμα από το 2007. Ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το πλησίασε στα 8,65 που είναι και ατομικό ρεκόρ και πλέον είναι σε φόρμα για να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Αλλωστε στη Ρώμη, ο Πρωταθλητής Ευρώπης είχε μία απίστευτη σταθερότητα σε εκπληκτικά άλματα. Ξεκίνησε μρ 8,42μ., πετυχαίνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο. Ηταν άκυρος στη δεύτερή του προσπάθεια, ενώ στην τρίτη βελτίωσε η δική του καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο κατά επτά εκατοστά (8,49).

Στο τέταρτο του άλμα, ο Τεντόγλου έφτασε στα 8,45μ., ενώ στον πέμπτο έσπασε όλα τα… ρεκόρ με 8,65μ.! Στο έκτο και τελευταίο άλμα πήδηξε ξανά στα 8,65μ. κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.
Με τη βοήθεια του κόσμου λοιπόν, στις 18:30 που αρχίζει ο αγώνας των ανδρών στο μήκος, ο Μίλτος είναι έτοιμος να γράψει ιστορία.

Σπουδαία ονόματα στο Piraeus Street Long Jump

Μεταξύ των αντιπάλων του Τεντόγλου είναι ο Βούλγαρος Μποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ (8,12 μ.), ο Τσέχος Πετρ Μάιντλσμιντ (8,03 μ.), ο Γάλλος Έρβαν Κονατέ (8,12 μ.), ο Σέρβος Λάζαρ Άνιτς (8,15 μ.), ο Κροάτης Μάρκο Τσέκο (8,04 μ.), ο Βρετανός Τζέικομπ Φίνσαμ Ντιούκ (8,20 μ.), ο Τούρκος Νετσάτι Ερ, ενώ ο Αντώνης Στυλιανίδης (7,80 μ.) θα είναι η δεύτερη ελληνική συμμετοχή του αγώνα.

Στο ίδιο μίτινγκ, λίγο πριν τον αγώνα των ανδρών, θα διεξαχθεί αγώνας μήκους γυναικών. Η Αντριάνα Γκόγκα είναι μια από τις συμμετοχές που ξεχωρίζουν και θα αγωνιστεί με στόχο τα άλματα πάνω από τα 6,55 μέτρα. Στον αγώνα παρούσα θα είναι και η Μαρία Στεφανοπούλου (6,38 μ). Από τις λίστες ξεχωρίζουν τα ονόματα των Μίλιτσα Γκαρντάσεβιτς, περσινή νικήτρια του αγώνα από τη Σερβία με ρεκόρ 6,91 μ. και Αλίνα Ροτάρου Κόττμαν, «χάλκινη» στο περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με ρεκόρ 6,96 μέτρα. Παρούσα και πάλι η Αντζελίνα Τόπιτς (6,58 μ.) που πέρα από το ύψος όπου διαπρέπει είναι εξαιρετική και στο μήκος.

Ο αγώνας των ανδρών ξεκινά στις 18:30 και θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από το κανάλι ONE CHANNEL. Ο αγώνας των γυναικών ξεκινάει στις 17:00.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου