Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Μετά τους «11» οι «8»: Πώς «διαβάζουν» στο Μαξίμου τη νέα ερώτηση βουλευτών της ΝΔ δύο ημέρες πριν από το γενέθλιο πάρτι στην Ρηγίλλης

 


Καθησυχαστικοί είναι κύκλοι της κυβέρνησης για την ερώτηση των 8 «γαλάζιων» βουλευτών με θέμα την επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη, εκτός από τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ και στους υπόλοιπους συνταξιούχους που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

Το Μαξίμου θεωρεί την κίνηση αυτή εντός των ορίων των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους, ενώ και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανάψει το «πράσινο φως» στους βουλευτές μετά τις ευρωεκλογές να καταθέτουν ερωτήσεις, χωρίς προέγκριση από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρο Καλαφάτη.

Βέβαια η νέα ερώτηση ήρθε μόλις δύο ημέρες πριν από τα «γενέθλια» της ΝΔ και το πάρτι που ετοιμάζεται στην Ρηγίλλης. Μια εκδήλωση με την οποία η Πειραιώς θέλει να στείλει μήνυμα ενότητας στο κόμμα και να «προλάβει» φαινόμενα εσωστρέφειας. Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς δεν έχουν καταστήσει σαφές εάν θα παραστούν στο γενέθλιο πάρτι.

Το εν λόγω θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης δεν αποκλείεται να συζητηθεί και κατά τη σημερινή ενημέρωση των γαλάζιων βουλευτών από τον Άδωνι Γεωργιάδη (17:00) στη Βουλή.

Πάντως σε δηλώσεις του ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε πει ότι υπάρχουν περίπου 30 θαρραλέοι βουλευτές στη ΝΔ που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Πάντως η νέα ερώτηση ήρθε λίγες εβδομάδες μετά την ερώτηση εκείνη για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας που είχαν απευθύνει στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη 11 «γαλάζιοι» βουλευτές.

Η ερώτηση για τη φαρμακευτική δαπάνη

Οι βουλευτές Χαράλαμπος Αθανασίου, Ιωάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτριος Καλογερόπουλος, Γεώργιος Καρασμάνης, Ιωάννης Πασχαλίδης και Μιλτιάδης Χρυσομάλλης ερωτούν τους υπουργούς Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, αν προτίθενται να εισηγηθούν διάταξη νόμου με την οποία θα ρυθμίζεται η επέκταση του ευεργετήματος της απαλλαγής από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα και των συνταξιούχων, οι οποίοι πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, οι οποίοι απολαμβάνουν της απαλλαγής.

Επίσης ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των πρώην δικαιούχων του Ε.Κ.Α.Σ. και η προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την απαλλαγή και επίσης
  • Ποιος είναι ο αριθμός των πιθανών συνταξιούχων δικαιούχων που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ. και ποια η πιθανή προκαλούμενη δαπάνη στον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την επέκταση και σε αυτούς της απαλλαγής από τη συμμετοχή;
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου