Xωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η 5η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με αντικείμενο τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Δεν επετεύχθη η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5, ούτε έπειτα από τη νέα πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.
Συγκεκριμένα, μόνο 16 μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων ψήφισαν «ναι», δηλαδή τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έξι μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων δήλωσαν «παρών», δηλαδή τα μέλη της ΝΔ και του ΚΚΕ, «όχι» δήλωσε ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων, ενώ απουσίαζε ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.
Συγκεκριμένα, μόνο 16 μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων ψήφισαν «ναι», δηλαδή τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έξι μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων δήλωσαν «παρών», δηλαδή τα μέλη της ΝΔ και του ΚΚΕ, «όχι» δήλωσε ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων, ενώ απουσίαζε ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.
Νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης είχε αποσύρει την αρχική εισήγησή του με προτεινόμενο για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας είχε δηλώσει ότι η πρόταση στο πρόσωπο του πρέπει να παραμείνει μόνο εφόσον ενώνει τις πολιτικές δυνάμεις. Ακολούθησε ολιγόλεπτη διακοπή της διάσκεψης των προέδρων και επανάληψη της διαδικασίας με νέα εισήγηση.
Ο Νίκος Βούτσης είπε ότι προσχωρεί στην πρόταση να αναλάβει επικεφαλής ο Ροδόλφος Μορώνης, ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου πρότεινε τον Βασίλη Μουλόπουλο. Για μέλη του ΕΣΡ πρότεινε τους: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλη Καραποστόλη, Νίκο Κιάο, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου (σ.σ.διανύει ήδη θητεία), Αγγελική Σγώρα και ο Ιωάννη Τζαννετάκο.
Τη διαφωνία του με το να τοποθετηθεί αντιπρόεδρος του ΕΣΡ ο Βασίλης Μουλόπουλος εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος πρότεινε για τη θέση αυτή τον Νίκο Κιάο. Αντίστοιχο αίτημα για την απόσυρση του ονόματος του κ .Μουλόπουλου για τη θέση του αντιπροέδρου εξέφρασε και το Ποτάμι. Η πρόταση έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Βουλής και προτάθηκε ως μέλος ο Βασίλης Μουλόπουλος και ως αντιπρόεδρος ο Νίκος Κιάος. Έτσι, η Δημοκρατική Συμπαράταξη έδωσε την θετική της ψήφο, όπως και το Ποτάμι.
Το χρονικό
Η αρχική πρόταση για τη σύνθεση του ΕΣΡ - Όλα τα ονόματα
Τα ονόματα που προτείνει η κυβέρνηση για το ΕΣΡ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης στη Διάσκεψη των Προέδρων της βουλής.
Για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο Βύρων Πολύδωρας, για τη θέση του αντιπροέδρου ο Ροδόλφος Μορώνης και για μέλη οι : Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Λίλιαν Μήτρου, Βασίλης Μουλόπουλος, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελική Σγώρα, Ιωάννης Τζαννετάκος.
Ο Βούτσης για το ΕΣΡ : Συνταγματικό ατόπημα που δεν έχουμε ανταποκριθεί στην υποχρέωσή μας - ΒΙΝΤΕΟ
«Είναι η 5η Διάσκεψη που συζητείται αυτό το ζήτημα. Οι 4 προηγούμενες δεν είχαν αποτέλεσμα και κηρύχθηκαν άγονες. Η απόφαση του ΣτΕ ήταν οπωσδήποτε μια τομή στη διαδικασία, όπως είχαμε επισημάνει. Από αρκετές πλευρές είχε επισημανθεί ότι η απόφαση θα οδηγούσε στην άμεση επιλογή σύστασης του ΕΣΡ. Η έκδοση της απόφασης του ΣτΕ θα γίνει μετά από 1,5 με 2 μήνες κατ΄ελάχιστο, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, και άρα είναι σαφές ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε τουλάχιστον όσον αφορά το ΕΣΡ ανεξαρτήτως της μελέτης της απόφασης», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανοίγοντας τη Διάσκεψη των Προέδρων που συνέρχεται σήμερα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
«Η σύσταση του ΕΣΡ δεν συναρτάται με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία και γι΄αυτό θα έπρεπε να υπάρχει ΕΣΡ ανεξαρτήτως των υπολοίπων διαδικασιών, πολιτικές αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, απόφαση ΣτΕ κλπ, διότι είναι μεγάλη η έλλειψη ότι εδώ και 13 με 14 μήνες δεν ασκεί τον ρόλο του το ΕΣΡ», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: « 'Αρα μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατό. Είναι σαφές ότι η συνταγματική επιταγή για τη διαμόρφωση της μεγάλης πλειοψηφίας των 4/5, πλειοψηφία που απέδειξε αυτή η Βουλή ότι μπορεί να επιτευχθεί, διότι έχει προχωρήσει στη συγκρότηση άλλων αρχών- αυτή η αρχή είναι υποχρέωση συνταγματική δεν είναι σύσταση. Ζητάει από το πολιτικό σύστημα να ικανοποιήσει αυτή την αρχή και άρα εκ των πραγμάτων αποτελεί συνταγματικό ατόπημα ότι το πολιτικό σύστημα, εμείς ως προς αυτή την υποχρέωσή μας δεν έχουμε ανταποκριθεί».
«Οι αρμοδιότητες ως προς τη συνολική διαδικασία αδειοδότησης, σε όλα τα πεδία και σταθμούς της περνούν στο ΕΣΡ. Έχει κατατεθεί η τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας», έκανε γνωστό ο Νίκος Βούτσης ενώ σε σχέση με τον κ. Πολύδωρα παρατήρησε ότι και στις 4 προηγούμενες ανεξάρτητες αρχές τα πιθανά ασυμβίβαστα για τα πρόσωπα, αναλύονται πριν γίνει το ΦΕΚ και αν υπάρχει τεκμήριο ασυμβιβάστου μελετάται. «Τα όποια ασυμβίβαστα τα γνωρίζουμε και επ αυτού αν υπάρξει διαφορετική άποψη γίνονται τεκμηριώσεις των ασυμβιβάστων και αν δεν αρθούν επανέρχεται το θέμα στη διάσκεψη. 'Αρα δεν είναι κάτι που μας ξέφυγε το θέμα που εγείρεται για τον κ. Πολύδωρα», είπε ο Νίκος Βούτσης.
Καβγάς Δένδια - Παππά... για τον Γκέμπελς - ΒΙΝΤΕΟ
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής μεταξύ του Χρήστου Παππά της Χρυσής Αυγής και του Νίκου Δένδια της Νέας Δημοκρατίας. «Μπορώ να προτείνω μια λύση και να συσταθεί το ΕΣΡ δίνοντας αυτή την αρμοδιότητα στη Νέα Δημοκρατία», είπε ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και πρόσθεσε: «Γιατί κ. πρόεδρε είναι η πέμπτη φορά που συνεδριάζουμε και η ΝΔ πάντα κάτι θα βρει».
Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο κ. Δένδιας που τόνισε: «Εγώ θα αντιπρότεινα κ. πρόεδρε να δοθεί απευθείας στον Δρ. Γκέμπελς η αρμοδιότητα, όπως θα έκανε η Χρυσή Αυγή, αν κέρδιζε ποτέ την κυβέρνηση».
Ο κ. Παππάς του απάντησε: «Ο Γκέμπελς έχει πεθάνει δεν ξέρω αν θέλετε να τη δώσετε εσείς στον μακαρίτη τον Βάισμαν και τις εξυπνάδες αυτές σου είχα πει να τις πεις στην Κέρκυρα και όχι σε μένα».
Δένδιας: Αναγκαία η πλήρης επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ - ΒΙΝΤΕΟ
«Η ΝΔ αντιμετωπίζει συνολικά την κυβέρνηση με εξαιρετική καχυποψία και αυτό έχει να κάνει με την τακτική της επί μακρά σειρά μηνών. Αποτέλεσε κορύφωση της κυβερνητικής πρακτικής και προκάλεσε ζημία η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου με την εκδήλωση πλήρους ασέβειας στο θεσμό του ΣτΕ» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι η επιλογή υποψηφίου προέδρου του ΕΣΡ έγινε, όχι από τον πρόεδρο της Βουλής αλλά από τον Πρωθυπουργό, γεγονός που αποτελεί ευθεία παρέμβαση στα της Βουλής.
Ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στην τροπολογία, σχολίασε ότι εάν η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά την επίλυση αυτού του προβλήματος οφείλει να έρθει σε συνεννόηση με τα κόμματα και παρέπεμψε στην πρόταση της ΝΔ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε ότι με βάση την τροπολογία της κυβέρνησης γίνεται λόγος σε αναστολή του άρθρου 2Α και δεν γίνεται καν λόγος ακύρωση και τόνισε την ανάγκη για πλήρη επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ και να ακολουθήσει στη συνέχεια η επιλογή των κατάλληλων προσώπων για το ΕΣΡ.
Δείτε το βίντεο:
Βαρεμένος: Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε το θέμα σε σύγκρουση με όρους εμφυλιοπολεμικούς - ΒΙΝΤΕΟ
«Είναι πολιτικές και εξωπολιτικές οι διαστάσεις του φαινομένου να μην μπορούμε να προχωρήσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ», είπε ο Γιώργος Βαρεμένος, παίρνοντας το λόγο στη Διάσκεψη των Προέδρων.
«Θα φτάσουμε μέχρι του σημείου, πότε το δικαστήριο θα καθαρογράψει ή όχι την απόφαση;», αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της βουλής και πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση είναι μια λογική εκτροπής. «Φτάσαμε στο σημείο να ερωτάται κάποιος τι θα κάνουμε με το ΕΣΡ και να απαντάει εκλογές. Μπαίνουμε σε ατραπούς με αφορμή τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης αρχής. Φτάσαμε εδώ. Πυροδοτείται μια σύγκρουση, αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε στα άκρα και να μετατρέψουμε ένα θέμα νομικό ή συνταγματικό, σε σύγκρουση με όρους εμφυλιοπολεμικούς», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
"Παρών" από το ΚΚΕ στην διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ - ΒΙΝΤΕΟ
«Παρών» δήλωσε ότι θα ψηφίσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, από θέση αρχής του κόμματος απέναντι στον ρόλο των ανεξάρτητων Αρχών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων για το ΕΣΡ, ο κ. Παφίλης ανέφερε ότι τα ονόματα που προτείνονται για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οδηγούν σε πολιτικά συμπεράσματα.
Δείτε το βίντεο:
Λοβέρδος: Απορρίπτουμε την πρόταση Πολύδωρα -Προτείνουμε τον Σωτηρέλη - ΒΙΝΤΕΟ
Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέστησε σαφές πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη απορρίπτει την πρόταση να αναλάβει ο Βύρων Πολύδωρας πρόεδρος του ΕΣΡ και πρότεινε τον Γιώργο Σωτηρέλη, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι το κόμμα δεν έχει μιλήσει μαζί του για να διερευνήσει αν θα τον ενδιέφερε η θέση.
Αναφερόμενος στον κ. Πολύδωρα εξέφρασε, αντιρρήσεις για το πρόσωπο του, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Καθόλου δεν συμφωνούμε με τηνπρόταση. Στο μυαλό εμένα μου έρχονται οι ζαρντινιέρες. Δεν μπορεί με τέτοια κριτήρια να λέμε ότι θα κάνουμε ανεξάρτητες αρχές".
Αναφερόμενος στον κ. Πολύδωρα εξέφρασε, αντιρρήσεις για το πρόσωπο του, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Καθόλου δεν συμφωνούμε με τηνπρόταση. Στο μυαλό εμένα μου έρχονται οι ζαρντινιέρες. Δεν μπορεί με τέτοια κριτήρια να λέμε ότι θα κάνουμε ανεξάρτητες αρχές".
"Ανήκουμε στις πολιτικές δυνάμεις που από την πρώτη συνεδρίαση λέγαμε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί το Σύνταγμα. Εμείς θέλαμε να συγκροτηθεί το όργανο υπό την προϋπόθεση εφαρμογής του Συντάγματος", τόνισε επίσης ο κ.Λοβέρδος και υπογράμμισε ότι πρέπει να μελετηθεί η απόφαση του ΣτΕ.
Αναφερόμενος στην τροπολογία της κυβέρνησης, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως οι διατάξεις Παππά δεν καταργούνται, αλλά αναστέλλονται. Ζήτησε, λοιπόν, κατάργηση των διατάξεων. "Πιστεύουμε ότι αυτό το φέρνει στη Βουλή σήμερα και αύριο θα το αλλάξει", είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή, προκειμένου το προεδρείο να επικοινωνήσει με τον υπουργό Επικρατείας και να του ζητήσει να αλλάξει την τροπολογία και να μην προβλέπει αναστολή, αλλά κατάργηση. Επίσης, ζήτησε από τον κ. Βούτση να εγγυηθεί ότι εφόσον προβλεφθεί κατάργηση, δεν θα αλλοιωθεί ο πυρήνας της διάταξης.
Λυκούδης: Ξανασκεφτείτε το θέμα του υποψηφίου προέδρου του ΕΣΡ - ΒΙΝΤΕΟ
«Είναι σαφές και πεντακάθαρο ότι δεν μπορεί να είμαστε διαχυμένοι στις εντυπώσεις. Ή καταργείται ή αναστέλλεται η διάταξη», είπε ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι, για την τροπολογία της κυβέρνησης και ζήτησε να προβλεφθεί κατάργηση της διάταξης του νόμου 4339/2015 και όχι αναστολή, όπως η τροπολογία αναφέρει.
Η πρόταση που είχατε φέρει για τον κ. Μορώνη είχε τύχει ευμενέστατης αποδοχής, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λυκούδης και τόνισε ότι ο Γιάννης Τζαννετάκος θα μπορούσε να είναι πρόταση, όπως και ο κ. Σωτηρέλης, με το κύρος που έχει.
«Μα στα αλήθεια, θεωρείτε ότι μπορεί ο κ. Πολύδωρας να είναι μια πρόταση συναινετική», διερωτήθηκε και τόνισε ότι η πρόταση με τον κ. Πολύδωρα δεν μπορεί να τύχει συναινέσεως.
«Αναδιατυπώστε την τροπολογία και ξανασκεφτείτε το θέμα του υποψηφίου προέδρου του ΕΣΡ», τόνισε ο κ. Λυκούδης.
Δείτε το βίντεο:
Μεϊμαράκης: Η ίδια η κυβέρνηση σαμποτάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ - ΒΙΝΤΕΟ
Στα αδιέξοδα που δημιουργεί η υφιστάμενη διαδικασία για την συγκρότηση των ανεξάρτητων Αρχών, αναφέρθηκε o Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι η δημοσιοποίηση ονομάτων δεν βοηθάει, πολύ περισσότερο που εν προκειμένω το ζήτημα αφορά τα κανάλια.
«Δεν κάνει να λέμε δημοσίως ονόματα. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να περιοριστεί στα δικά του καθήκοντα και να αφήσει εσάς να ασκήσετε τον ρόλο σας. Όπως έδρασε ο Πρωθυπουργός, ήθελε μάλλον να κάψει και αυτή την προσπάθεια», είπε ο κ.Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση.
«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και αντί η κυβέρνηση να έρθει και να βοηθήσει εσάς στο έργο σας, έφερε ένα νόμο που αφαίρεσε αρμοδιότητες από το ΕΣΡ», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης και παρατήρησε ότι η «γέφυρα» για την οποία σήμερα μιλάει η κυβέρνηση, θα μπορούσε να είχε γίνει πέρσι αντί για τον νόμο 4339/2015.
Δεν συμμερίστηκε επίσης την άποψη ότι η πρόνοια περί «αναστολής» της κυβερνητικής τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι για να μην εγείρουν απαιτήσεις υπερθεματιστές, τονίζοντας ότι η τροπολογία αυτή της κυβέρνησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
«Η κυβέρνηση καλλιεργεί την καχυποψία διότι επέλεξε να αναμιχθεί στον ποιον θα προτείνει η Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι εκείνη που σαμποτάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Δείτε το βίντεο:
Κακλαμάνης: Να την πλήρωνες τη Γεροβασίλη δεν θα έλεγε αυτά που είπε ο Πολύδωρας – ΒΙΝΤΕΟ
«Ακούγοντας τον αγαπητό Βύρωνα εχθές στην κρατική τηλεόραση μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει πρόεδρος του ΕΣΡ, μάλλον ενδιαφερόταν όταν θα γίνει ο ανασχηματισμός να αντικαταστήσει την κ. Γεροβασίλη» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.
«Να την πλήρωνες την Όλγα δεν θα έλεγε αυτά που είπε ο Βύρωνας. Εσάς να έβαζα να μιλήσετε για τον Τσίπρα αποκλείεται να λέγατε τέτοια πράγματα» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση.
Δείτε το βίντεο:
Βούτσης : Προσχωρώ στην πρόταση Μορώνη - ΒΙΝΤΕΟ
Απέσυρε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων. Ο κ. Βούτσης, είπε ότι προσχωρεί στην πρόταση να αναλάβει επικεφαλής ο Ροδόλφος Μορώνης, ενώ πρότεινε για αντιπρόεδρο τον Βασίλη Μουλόπουλο. Επίσης, με δεδομένο ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Βύρων Πολύδωρας, πρότεινε επίσης την υποψηφιότητα του Νίκου Κιάου.
Αυτή η πρόταση είτε να τεθεί σε συζήτηση είτε σε ψηφοφορία για να αποτυπωθεί η παρούσα διάθεση στη Διάσκεψη των προέδρων, είπε ο κ. Βούτσης.
Η νέα πρόταση Βούτση για τη σύνθεση του ΕΣΡ - Όλα τα ονόματα - ΒΙΝΤΕΟ
Τη νέα πρόταση για τη σύνθεση του ΕΣΡ, που θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Διάσκεψη των Προέδρων της βουλής παρουσίασε ο Νίκος Βούτσης.
Συγκεκριμένα προτείνονται για τη θέση του προέδρου ο Ροδόλφος Μορώνης και για τη θέση του αντιπροέδρου ο Βασίλης Μουλόπουλος. Για μέλη του ΕΣΡ προτεινονται οι: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου (σ.σ.διανύει ήδη θητεία), Αγγελική Σγώρα και ο Ιωάννης Τζαννετάκος.
Οι προτάσεις αυτές είναι προτάσεις που έχουν το αξιοκρατικό κριτήριο, δηλαδή τη γνώση του αντικειμένου, είπε ο Νίκος Βούτσης.
Δένδιας: Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την πρόταση αυτή και καμία άλλη - ΒΙΝΤΕΟ
«Εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε, είναι προφανές» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.
«Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την πρόταση αυτή. Σας δηλώνω ευθέως ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε και καμία άλλη πρόταση μέχρι να συμφωνήσουμε στο κείμενο, να επανέλθουν οι αρμοδιότητες και να ψηφιστεί αυτό» τόνισε ο κ.Δένδιας και πρόσθεσε ότι «με την ίδια βαρύτητα σας διαβεβαιώνω ότι αμέσως μετά θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ μας και θα συσταθεί επιτέλους το ΕΣΡ».
Δείτε το βίντεο:
Λοβέρδος: Δεν συμφωνούμε με την επιλογή του Μουλόπουλου για αντιπρόεδρο του ΕΣΡ - ΒΙΝΤΕΟ
"Είναι σωστό που αποσύρθηκε η πρόταση για τον κ. Πολύδωρα, που στόχο είχε να μην βγει από τη σημερινή Διάσκεψη ΕΣΡ. Ήταν απολύτως άστοχη πρόταση και είναι δείγμα καλής θέλησης, αλλά δεν συμφωνούμε με τον κ. Μουλόπουλο. Και δεν συμφωνούμε και με τον συνδυασμό Μορώνη στη θέση προέδρου και Μουλόπουλου στη θέση του αντιπροέδρου" τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Διάσκεψη των Προέδρων, κατά την τοποθέτησή του επί της νέας πρότασης του Νίκου Βούτση για τη σύνθεση του ΕΣΡ.
"Θα σας παρακαλούσα να δείτε λίγο αλλιώς τη σύνθεση. Πρώτος ο κ. Μορώνης, αλλά να ξανασκεφθείτε την αντιπροεδρία για τον κ Μουλόπουλο. Δεν μας βρίσκει καθόλου σύμφωνους. Η πρότασή μας συνοψίζεται σήμερα στο να βγούμε από εδώ με διοίκηση του ΕΣΡ συγκεκριμένη. Σας παρακαλώ όμως να ξανασκεφθείτε το θέμα της ακρόασης και το θέμα του κ. Μουλόπουλου" πρόσθεσε.
Νέα εξέλιξη: Νυχτερινή σύσκεψη στο Μαξίμου - Αναζητούν σύγκλιση για το ΕΣΡ
Έκτακτη σύσκεψη, παρουσία του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι με δεδομένη την ευρεία πλειοψηφία που διαμορφώθηκε, αποφασίστηκε να μην επισπευστεί η νομοθετική ρύθμιση για το προσωρινό καθεστώς, αλλά να συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη των προέδρων, με την ίδια πρόταση για τα πρόσωπα, σε μία περαιτέρω προσπάθεια να καμφθεί η αδιαλλαξία της ΝΔ, όπως τονίζουν.
ΠΗΓΗ: Real.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου