Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Χάρης Δούκας για την καθαριότητα στον Δήμο Αθηναίων: «Είμαστε σε αδιέξοδο, δεν το κρύβω»

 


Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, περιέγραψε την κρίσιμη κατάσταση της καθαριότητας στην πόλη, δηλώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε αδιέξοδο».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «One» και την εκπομπή «Evening Report», ο κ. Δούκας τόνισε ότι η έλλειψη προσωπικού και οι αυξημένες απαιτήσεις καθαριότητας από τους επισκέπτες και τους κατοίκους έχουν δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι οι προσλήψεις στο τομέα καθαριότητας έχουν να γίνουν έξι με επτά χρόνια, με τον μέσο όρο ηλικίας των υπαλλήλων να είναι τα 55 έτη. Επιπλέον, ανέφερε ότι η πόλη υποδέχεται 7,5 με 8 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι σχεδιασμένες για 600.000 με 700.000 κατοίκους. Ο κ. Δούκας δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την είσοδο του ιδιωτικού τομέα, αλλά αν δεν υπάρξει προσωρινή βοήθεια με 8μηνα προγράμματα, η κατάσταση δεν μπορεί να βελτιωθεί.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της θητείας του, επισημαίνοντας ότι σε μόλις έξι με επτά μήνες, η δημοτική αρχή έχει προβεί σε σημαντικές ενέργειες, όπως η φύτευση δέντρων, η δημιουργία εφαρμογών και η σύσταση του γραφείου καταπολέμησης ενεργειακής φτώχειας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής στο Βοτανικό, όπου η περιοχή παραλήφθηκε σε κακή κατάσταση, με σημεία γεμάτα σκουπίδια, αντί να είναι έτοιμη για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου