Ωστόσο, ακόμα και αν οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες, πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται μήπως και… πέσει το αεροπλάνο!

Άλλοι δεν μπαίνουν καν σε αυτό, εξαιτίας του φόβου τους και άλλοι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να νιώσουν πιο ασφαλείς κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Κι ένας από αυτούς τους «τρόπους», είναι η αναζήτηση της πιο ασφαλούς θέσης στο αεροσκάφος. Η αλήθεια είναι πως σε όλους έχει περάσει από το μυαλό αν υπάρχει η «πιο ασφαλής θέση στο αεροπλάνο», σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Αλήθεια, υπάρχει;

Υπάρχει. Ή μάλλον, υπάρχουν, σύμφωνα με έρευνα του TIME – που αναδημοσιεύει το travelandleisure.com – και αυτές είναι οι μεσαίες και πίσω θέσεις του αεροσκάφους. Για τις ανάγκες της έρευνας, το TIME εξέτασε δεδομένα αεροπορικών ατυχημάτων 35 ετών και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα καθίσματα στο πίσω μέρος είχαν μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας. Ουσιαστικά, εξετάζοντας τις θέσεις, διαπιστώθηκε ότι τα μεσαία καθίσματα στο πίσω μέρος του αεροσκάφους είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα (28% ποσοστό θνησιμότητας), ενώ τα χειρότερα αποτελέσματα είχαν οι θέσεις στον διάδρομο, στη μέση της καμπίνας (44% ποσοστό θνησιμότητας).

Επίσης, σύμφωνα με άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 από το Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς, είναι πιθανότερο να βγουν ζωντανοί, όσοι βρίσκονται κοντά σε μια έξοδο κινδύνου. Πάντως, η FAA και άλλοι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας αερομεταφορών, ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει «ασφαλέστερη θέση» στο αεροπλάνο.

newsbeast.gr