Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

«Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε καρκίνο των οστών» – Τι αποκάλυψε ο Μπόρις Τζόνσον για την τελευταία τους συνάντηση

 


Στην κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ αναφέρεται στα απομνημονεύματα του ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Σε απόσπασμα από το βιβλίο του που φέρει τον τίτλο «Unleashed» και αναμένεται να δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα, ο πρώην πρωθυπουργός λέει πως «ήξερε εδώ και ένα χρόνο ή περισσότερο» ότι η Ελισάβετ είχε «είχε μια μορφή καρκίνου των οστών»

Όπως αναφέρει το politico είναι η πρώτη φορά που Βρετανός πολιτικός μιλάει για τα αίτια του θανάτου της Ελισάβετ, αφού σύμφωνα με το πιστοποιητικό επίσημη αιτία είναι το «γήρας». Στη βρετανική κοινή γνώμη οι αποκαλύψεις του Μπόρις Τζόνσον έχουν προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, καθώς η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας ήταν ένα επτασφράγιστο μυστικό όσο βρισκόταν εν ζωή. Παράλληλα, οι πληροφορίες από τις συναντήσεις της βρετανίδας μονάρχη με τον εκάστοτε πολιτικό συνήθως διατηρούνται εμπιστευτικές.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρεται επίσης και στην τελευταία συνάντηση του με την Ελισάβετ. «Έδειχνε χλωμή και πιο σκυμμένη και είχε μελανιές στα χέρια και τους καρπούς της, πιθανότατα από σταγόνες ή ενέσεις».

«Ήταν εντελώς ανεπηρέαστη από την ασθένειά της, και κατά τη διάρκεια των συζητήσεών μας, εξακολουθούσε να αστράφτει εκείνο το μεγάλο λευκό χαμόγελο» γράφει ο Τζόνσον. Παράλληλα, όπως τόνισε η εκλιπούσα βασίλισσα γνώριζε «όλο το καλοκαίρι ότι έφευγε, αλλά ήταν αποφασισμένη να αντέξει και να κάνει το τελευταίο της καθήκον» βλέποντας τη μεταβίβαση της εξουσίας από τον Τζόνσον στη διάδοχό του Λιζ Τρας.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου