Η 36χρονη Jessica Lawson από το Άινταχο κινδυνεύει να βρεθεί έως και 20 χρόνια στη φυλακή, ενώ θα εγγραφεί ως σεξουαλικός παραβάτης και θα πρέπει να ακολουθήσει σχετική θεραπεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, το πρωί της 6ης Νοεμβρίου 2023 αστυνομικός σταμάτησε για έλεγχο το αμάξι της Lawson, καθώς τα πίσω φώτα δεν ήταν ορατά και εκείνη τη μέρα είχε ομίχλη. Τότε, διαπίστωσε πως εκείνη ήταν συνοδηγός και κοιμόταν, ενώ στο τιμόνι βρισκόταν ένας 16χρονος σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Ο έφηβος υποβλήθηκε σε εξετάσεις και βρέθηκε μεθυσμένος με μεγάλα ποσοστά αλκοόλ στο αίμα του.

Αρχικά, υποστήριξε ότι προσπάθησε να βοηθήσει τη δασκάλα να επιστρέψει σπίτι της, αλλά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αποκάλυψε την αλήθεια. Ο 16χρονος ήταν πρόσφατα υιοθετημένος και λίγες μέρες μετά τον ερχομό του στο Άινταχο, η Lawson τον εκμεταλλεύτηκε, γνωρίζοντας την ιστορία του.

Έτσι, τού προσέφερε κάνναβη, αλκοόλ και λεφτά και ως αντάλλαγμα ζητούσε να έχουν σεξουαλικές επαφές. Τη μέρα που τούς εντόπισε η τροχαία, είχαν βγει έξω για να κάνουν σεξ και στη συνέχεια ο έφηβος την επέστρεφε σπίτι της, οδηγώντας μεθυσμένος το αμάξι της.

Η θετή μητέρα του αγοριού σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους είπε ότι «το παιδί μου έχει πολλά προβλήματα. Επειδή δεν είχε μαμά και μπαμπά, κανείς δεν τού έμαθε πώς να αναγνωρίζει τα άτομα που μπορείς να εμπιστευτείς. Αυτή το εκμεταλλεύτηκε αυτό… ήξερε ότι μπορούσε να πάρει κάτι από αυτόν, γιατί ήταν ευάλωτος».