Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Μαρίνα Φλοίσβου: Προμηθεύεται ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές

Αντώνης Τσιμπλάκης
Νέα μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος πέτυχε το 2023 η Μαρίνα Φλοίσβου, με προμήθεια  του 100% ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, ενώ παράλληλα διατήρησε την ποιότητα των υδάτων της στο επίπεδο νερών κολύμβησης.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Lamda Marinas Investments και διευθύνων σύμβουλος της Μαρίνας Φλοίσβου, Σταύρος Κατσικάδης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του 6ου απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης στον τομέα της κοινωνικής συνεισφοράς, η Μαρίνα Φλοίσβου αύξησε κατά 45% τις δαπάνες υποστήριξης προς τους τοπικούς φορείς και οργανισμούς, ενώ με σκοπό την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας το 96% του προϋπολογισμού των προμηθειών της δαπανήθηκε στην εγχώρια εφοδιαστική αλυσίδα.

Παρουσία του προέδρου της Lamda Development, Στέφανου Κοτσώλη, και του αντιπροέδρου, Ευάγγελου Χρόνη, ο κ. Κατσικάδης, από το πλωτό μουσείο Νεράιδα, που αποτελεί και το σύμβολο πολιτισμού της μαρίνας, υπογράμμισε: «Οι σοβαρές προκλήσεις που ήδη αντιμετωπίζουμε, όπως είναι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, οι ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό και η ενεργειακή κρίση, αποτελούν τον οδικό χάρτη για τη σχεδίαση της στρατηγικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών μας, καθώς και της συνεχούς εκπαίδευσης των ανθρώπων μας».

«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ στα έτη που μεσολάβησαν έχουν συμβεί και εξελίσσονται πρωτόγνωρες καταστάσεις (covid, πόλεμοι στην ευρύτερη γειτονιά, ενεργειακή κρίση, κα.), η ρότα που χαράξαμε στη Μαρίνα Φλοίσβου με πυξίδα την αειφόρο ανάπτυξη, όχι μόνο παραμένει σταθερή, αλλά έχει τόσο δυνατά αποτυπωθεί στους ανθρώπους και στην κουλτούρα της εταιρείας μας, που πλέον μας δίνει την πεποίθηση ότι θα μείνει αδιατάρακτη», συμπλήρωσε ο κ. Κατσικάδης.

Η Μαρίνα Φλοίσβου υιοθετεί καινοτόμες πρακτικές και λειτουργεί με σεβασμό προς το περιβάλλον, προασπίζεται την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων, των πελατών και των επισκεπτών της και συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία αξίας για τις τοπικές κοινωνίες.

Ειδικότερα, στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του 2023 παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν, καθώς και τα αποτελέσματα αναφορικά με τα κύρια ESG επιτεύγματα σε Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση.

Η Έκθεση συντάχθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις των GRI Universal Standards, καθώς και του προτύπου υπευθυνότητας ΑΑ1000AP (2018), ενώ παράλληλα έλαβε εξωτερική διασφάλιση από τον ανεξάρτητο φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina A.E. και επικεφαλής της Lamda Marinas, Σταύρος Κατσικάδης, με αφορμή τη δημοσίευση της Έκθεσης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Μαρίνα Φλοίσβου βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, οι οποίες  αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας και της στρατηγικής της που αντανακλάται στον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιείται. Η βελτίωση του αποτυπώματος της Μαρίνας Φλοίσβου σχετικά με την Οικονομία, την Κοινωνία και το Περιβάλλον αντιμετωπίζεται ως κοινωνική ευθύνη που απαιτεί προσήλωση και συνεχή δράση, τόσο σε ατομικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου