Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Βουλή: Προς ψήφιση την Τρίτη το ν/σ για την αδειοδότηση επιχειρήσεων



Συγγνώμη για τα ελληνικά του ζήτησε από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου λέγοντας ότι στις ΗΠΑ όπου ζούσε για 45 χρόνια τα χρησιμοποιούσε για να βάλει φωνές τα παιδιά του. Η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση επιχειρήσεων να συζητηθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος, που σημαίνει ότι θα ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Δ. Παπαδημητρίου έκανε την αναφορά στα ελληνικά του ζητώντας να συζητηθεί το νομοσχέδιο ως κατεπείγον. «Τα ελληνικά μου δεν είναι στο επίπεδο που πρέπει, διότι έως πριν δύο μήνες ήμουν στις ΗΠΑ και τα ελληνικά μου δεν τα χρησιμοποιούσα τόσο πολύ – εκτός από τότε που έπρεπε να φωνάξω στα παιδιά μου», είπε. Ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης του επεσήμανε ότι και αυτός είναι ομογενής εξ Αμερκής και μάλιστα έχει διατελέσει και βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος.
«Ξεκινάτε με πρακτική μη καλής νομοθέτησης. Έχετε πάρει διαζύγιο από την καλή νομοθέτηση», σημείωσε ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, και πρόσθεσε ότι «το νομοσχέδιο έπρεπε να είχε έρθει τον Ιούνιο σύμφωνα με το μνημόνιο του 2015. Η ΝΔ δεν μπορεί να αποδεχθεί την διαδικασία, διότι είναι σαν να αποδέχεται την ανικανότητα και την αβελτηρία της κυβέρνησης».
«Φέρνετε νομοσχέδια μόνο και μόνο για να έχετε κάτι να δείξετε στο Eurogroup», ισχυρίσθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Σαχινίδης.
«Σας γνωρίζαμε ως τον άνθρωπο που γνώρισε τον Βαρουφάκη στον Τσίπρα», είπε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
«Μην αισθάνεστε άσχημα για τα ελληνικά σας, γιατί ανήκετε και εσείς στην μεγαλειώδη γενιά των Ελλήνων που κυνήγησαν στο εξωτερικό το όνειρό τους», σχολίασε ο εισηγητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου