Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη σε τράπεζα στην οδό Σανταρόζα



Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη σε υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα στις 19 Απριλίου 2017, αλλά και την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου 2016, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Σε μακροσκελή της ανακοίνωση, η οργάνωση κάνει λόγο για επανάληψη της «μονότονης φάρσας της “διαπραγμάτευσης”» εδώ και αρκετούς μήνες, τονίζοντας ότι «η νέα συμφωνία, όπως και όλα τα μνημόνια που έχουν υπογραφεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στοχεύουν στο ακόμα μεγαλύτερο τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, ώστε να θωρακιστεί η καπιταλιστική ανάκαμψη στις πλάτες του λαού». 
Αναφέρει επίσης ότι το συγκεκριμένο κτήριο της Eurobank «στεγάζει τον τομέα καθυστερήσεων μέσω του οποίου φακελώνονται οι δανειολήπτες και οι περιουσίες τους, απειλώντας με κατάσχεση όσους έχουν στις μαύρες λίστες τους».
Η οργάνωση αναφέρει ότι «διανύοντας τον όγδοο χρόνο μνημονιακής πολιτικής όπου και να κοιτάξουμε γύρω μας βλέπουμε στάχτη» υποστηρίζοντας ότι η «Ένοπλη Ταξική Πάλη είναι επίκαιρη όσο ποτέ».  
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου