Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Επί δύο ώρες έδινε εξηγήσεις στο ΣτΕ ο Τούρκος στρατιωτικός



Επί δύο ώρες ο Τούρκος στρατιωτικός έδινε εξηγήσεις ενώπιον του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, περιγράφοντας τις συνθήκες φυγής απο την Τουρκία.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε οτι κλήθηκε να παρουσιαστεί στη στρατιωτική του μονάδα την στιγμή που είχε βγάλει το παιδί του βόλτα σε πάρκο, ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο πραξικόπημα, ότι το ελικόπτερο ήταν μεταφοράς τραυματιών και ότι η αποστολή του ίδιου αλλά και και των άλλων επτά συναδέλφων του ήταν η περισυλλογή τραυματιών.
Ό,τι δηλαδή είχε πει και στην  3η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ασύλου.
Η συζήτηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο τμήμα αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας, υπό τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαο Σακελλαρίου.
Η απόφαση του Τμήματος Αναστολών θα εκδοθεί τον επόμενο μήνα. Πάντως, ανεξάρτητα από την όποια έκβαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οκτώ στρατιωτικοί μέσα στον ερχόμενο Μάιο σταδιακά πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι καθώς λήγει το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησής  τους, που είναι το 18μήνο.
Κατά την σημερινή συζήτηση παραβρέθηκαν οι συνήγοροι του Τούρκου στρατιωτικού, Νίκος Αλιβιζάτος και Σταύρος Τσακυράκης, καθώς και η νομική διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες δια του Βασίλη Παπαδόπουλου και της Ελένης Κουτσουράκη.
Από την πλευρά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής παραστάθηκαν τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Δημήτρης Μακαρονίδης, Παντελής Παπαδάκης και Αναστασία Σκουντή.
 Το δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, που έχει ταχθεί υπέρ του Τούρκου στρατιωτικου, εκπροσώπησαν οι, Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Χαράλαμπος Κονδύλης και Παναγιώτης Νικολακόπουλος.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου