Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Σύσκεψη στο υπ. Ναυτιλίας την Πέμπτη για τα δρομολόγια της Golden Star Ferries

Του Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporiki.gr
Συνάντηση θα το πρωί της Πέμπτης 1η Μαρτίου ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής με τους εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση των δρομολογίων των πλοίων της Golden Star Ferries.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφερε ότι με αφορμή τη δημοσιότητα που έδωσε η εταιρεία Golden Star Ferries στο θέμα σχετικά με τα δρομολόγια των πλοίων της και μετά από ενημέρωση που είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον δήμαρχο Σαντορίνης για το ζήτημα που αντιμετωπίζει το λιμάνι του νησιού, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου να στείλει τεχνικό κλιμάκιο στο νησί, ώστε να προσδιοριστεί το πρόβλημα και να βρεθεί λύση.
Γιώργος Στεφάνου
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «παράλληλα ακολούθησαν συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και με εκπροσώπους της εταιρείας. Στις συσκέψεις αποφασίστηκε να εκδοθεί πρώτα η τεχνική έκθεση για το λιμάνι της Σαντορίνης και στη συνέχεια να αναζητηθεί λύση για το θέμα των δρομολογίων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η διαμαρτυρία του Γιώργου Στεφάνου στο υπουργείο. Αύριο έχει οριστεί συνάντηση των εμπλεκομένων πλευρών προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ των ενδιαφερομένων εταιριών».
Να σημειωθεί ακόμη ότι νωρίς το απόγευμα έδωσε συνέντευξη τύπου ο συνιδρυτής της Golden Star Ferries Δημήτρης Στεφάνου, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στις θέσεις της εταιρείας του και επανέλαβε ότι ο κ. Κουρουμπλής μεροληπτεί σε βάρος της εταιρείας του.
Γιάννης Δεπάστας (αριστερά) και Μάριος Ηλιόπουλος (δεξιά).
Λίγο αργότερα κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν και οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών Sea Jets και Aegean Speed Lines, οι οποίοι εμπλέκονται ως ανταγωνίστριες εταιρείες στις δρομολογήσεις πλοίων της Golden Star Ferries. 
Τόσο ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος εκ μέρους της Sea Jets όσο και ο κ. Γιάννης Δεπάστας εκ μέρους της Aegean Speed Lines ζήτησαν να τηρηθεί η νομοθεσία που, όπως υποστήριξαν, δεν επιτρέπει εκπρόθεσμες δρομολογήσεις παρά μόνο εφόσον υπάρχουν συγκοινωνιακές ανάγκες, δεν διαταράσσονται οι ακτοπλοϊκές γραμμές και δεν γίνεται διάκριση σε βάρος των άλλων πλοιοκτητών.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου