Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Αλ. Τσίπρας: Αχρείαστο το μέτρο της περικοπής των συντάξεων



«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανάκαμψης και οι δημοσιονομικές μας επιδόσεις είναι τέτοιες που όχι μόνο καθιστούν το μέτρο της περικοπής των συντάξεων αχρείαστο, αλλά δίνουν τη δυνατότητα και για μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και κοινωνικής στήριξης» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά την καθαρή έξοδο του καλοκαιριού και παρά την καταιγίδα των δυσμενών προβλέψεων από εγχώριους θεσμικούς, παραθεσμικούς, πολιτικούς και εκδοτικούς παράγοντες, φαίνεται ότι για άλλη μια φορά τους διαψεύδουμε» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Ανέφερε ακόμη ότι το προσχέδιο προϋπολογισμού που έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συζητείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου, περιλαμβάνει το σύνολο των μέτρων για τα οποία δεσμεύτηκε ο ίδιος στη ΔΕΘ.



Όπως επισήμανε, τα μέτρα αυτά θα ξεκινήσουν να νομοθετούνται εντός Νοεμβρίου και τότε «όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να πάρουν θέση» και «θα αναγκαστούν να ομολογήσουν και δημόσια, στο Κοινοβούλιο, αυτό που μέχρι σήμερα αρνούνται πεισματικά: ότι ο κύκλος των μνημονίων και της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου