Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Θετικές προβλέψεις για διάσωση της ΕΒΖ

Από την έντυπη έκδοση
Της Βάσως Βεγίρη
vveg@naftemporiki.gr
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή νέα συνάντηση μεταξύ των υποψήφιων Αμερικανο-Βρετανών επενδυτών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης -που έχουν επικεφαλής την Kingsley Capital Partners-, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, εκπροσώπων της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ-0,86% και της εταιρείας συμβούλων Ernst & Young και δρομολογήθηκαν τα επόμενα βήματα.

Το πρώτο απ’ αυτά είναι η κατάθεση από πλευράς των ενδιαφερόμενων επενδυτών του αναγκαίου proof of funds, όπως και επίσημης γραπτής προσφοράς, η οποία ζητήθηκε από πλευράς του υπουργείου να γίνει άμεσα, συγκεκριμένα το αργότερο μέχρι την επόμενη Δευτέρα - το πολύ Τρίτη. Εφόσον γίνει αυτό, επί της ουσίας ανοίγει ο δρόμος για καταρχήν συμφωνία. Μιλώντας πάντως στη «Ν» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας εξέφρασε αισιοδοξία για επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος: «Αρχίζω πια να αισιοδοξώ ότι θα βρούμε λύση» τονίζει σχετικά.
Από πλευράς των ενδιαφερόμενων επενδυτών, στη συνάντηση -όπως είχε προαναγγείλει με αποκλειστικές πληροφορίες προ μερικών ημερών η «Ν»- συμμετείχε η κα Tracy Vowel, που πρόκειται εφόσον κλείσει η συμφωνία να αναλάβει τα ηνία -ως διευθύνουσα σύμβουλος- του νέου εταιρικού σχήματος της ΕΒΖ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου