Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Ουκρανία: Σε εξέλιξη η ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία



Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες από την Ουκρανία όσον αφορά την ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία, ενόσω φαίνεται πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι γνωστοποίησε σήμερα ότι δεν έχει γίνει ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία, διευκρινίζοντας πως η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, αναιρώντας εν μέρει προηγούμενη ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας σύμφωνα με την οποία Ουκρανοί αιχμάλωτοι, ανάμεσά τους ναύτες και ο σκηνοθέτης Όλεγκ Σέντσοφ, επιστρέφουν αεροπορικώς στη χώρα.

Το Κίεβο ελπίζει να εξασφαλίσει την απελευθέρωση δεκάδων κρατουμένων, περιλαμβανομένων 24 στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, που αιχμαλωτίστηκαν πέρυσι στο Στενό του Κερτς, και του σκηνοθέτη Όλεγκ Σέντσοφ.
Χθες, ο Σεντσοφ, μετήχθη στη Μόσχα, από την απομακρυσμένη φυλακή όπου κρατούνταν στον ρωσικό Μεγάλο Βορρά, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και Interfax, αναφέροντας πως πρόκειται για ένα πρώτο βήμα για την παράδοσή του στην Ουκρανία στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων.
Στα τέλη Ιουλίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε στη Ρωσία να ανταλλαγεί ο Όλεγκ Σεντσόφ με τον Ουκρανορώσο δημοσιογράφο Κίριλ Βισίνσκι, ο οποίος δικάζεται στο Κίεβο για «εσχάτη προδοσία». Την Τετάρτη, η Ουκρανία απελευθέρωσε υπό όρους τον Κίριλ Βισίνσκι.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου