Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Ζάκυνθος: Συνελήφθη ο άνδρας που έσερνε σκύλο από τον κοτσαδόρο – Μηταράκης: Δεν γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές

 


Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο άνδρας που έσερνε σκύλο με το αυτοκίνητο του στην Ζάκυνθο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης ανέφερε ότι «με άμεσες ενέργειες της αστυνομίας ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί και θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές.

Τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές δε γίνονται αποδεκτές».

Σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη, στον άνδρα ήδη επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ και την Πέμπτη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς περαστικός κατέγραψε τον άνδρα να σέρνει με το αυτοκίνητο του έναν σκύλο σε δρόμο του νησιού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το περιστατικό έγινε την Τρίτη 27 Ιουνίου. Οι οδηγοί έκαναν νόημα στον οδηγό να σταματήσει το όχημα για να τελειώσει το μαρτύριο του σκύλου, αλλά εκείνος τους αγνοούσε. Τελικά σταμάτησε όταν είδε ότι τον βιντεοσκοπούν με τα κινητά τους.

Ο οδηγός του οχήματος και ιδιοκτήτης του ζώου ισχυρίστηκε ότι είχε τον σκύλο δεμένο με σύρμα στο πορτ μπαγκάζ και δεν κατάλαβε ότι βγήκε και σερνόταν στον δρόμο. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων, ο άνδρας έβαλε ξανά τον σκύλο στο πορτ μπαγκαζ, χωρίς καν να ελέγξει εάν έχει τραυματισθεί, και έφυγε από το σημείο.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου