Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Μπίστης: Εφικτός ο στόχος να εκλέξει ευρωβουλευτή το κόμμα των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

 


«Εφικτό» θεωρεί ο Νίκος Μπίστης το ενδεχόμενο να εκλέξει ευρωβουλευτή στις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, το κόμμα που θα σχηματιστεί από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν νέο πολιτικό φορέα.

Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε παραχωρώντας συνέντευξη στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 αν εκτιμά ότι θα εκλεγεί ευρωβουλευτής από το νέο κόμμα, απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι εφικτό. Θέλει ένα ποσοστό 4,7%, η φιλοδοξία μας είναι για πολύ παραπάνω».

Θυμίζουμε ότι το στέλεχος της Αριστεράς ανήκει στην επονομαζόμενη ομάδα των «6+6» που έχει επικεφαλής την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία είναι ένα από τα πρόσωπα που ανεξαρτητοποιήθηκαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Μπίστης, απαντώντας στις δηλώσεις του βουλευτή της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Καραμέρου ότι ο «λύκος» υποθάλπει με στοργή το αρνί προκειμένου να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπίστης σχολίασε: «Μόνο όποιος έχει καταλάβει τη συμμετοχή του στην Αριστερά με όρους προβάτων μπορεί να μπαίνει σε τέτοιου είδους συγκρίσεις.

Εμείς δεν έχουμε μια, προσπαθούμε να βολέψουμε τα πράγματα γιατί και οικονομικά χωρίς χρηματοδότηση είναι δύσκολα τα πράγματα, το αναπληρώνουμε με το κέφι και με το υστέρημά μας. Δηλαδή η πολιτική είναι που μετράει από εκεί και πέρα το ποιος θα κάνει κανονική αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη θα το δείξει ο κόσμος. Πάντως πραγματική αντιπολίτευση δεν είναι «εγώ καθαρίζω και εγώ μπορώ, εγώ απέναντι στον άλλο Φαρ Ουέστ». Δεν είναι έτσι, η πολιτική θέλει σχέδιο και υπομονή».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου