Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ιερουσαλήμ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

 


Η Χαμάς ανέλαβε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, την ευθύνη για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ, που είχε ως αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

«Οι αδελφοί Μουράντ Νεμρ (38 ετών) και Ιμπραχίμ Νεμρ (30 ετών) (…), μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ από τη Σουρ Μπάχερ», συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, «θυσιάστηκαν διεξάγοντας επιχείρηση» κατά την οποία «σκοτώθηκαν τρεις έποικοι και τραυματίστηκαν άλλοι», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

H παλαιστινιακή οργάνωση πρόσθεσε ότι «η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως φυσική απάντηση στα πρωτοφανή εγκλήματα που διαπράττει η κατοχή», αναφερόμενη στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα και την αντιμετώπιση των Παλαιστίνιων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Στην επίθεση, με αυτόματο όπλο, τραυματίστηκαν επίσης έξι άτομα, δύο εκ των οποίων σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία και τις ιατρικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 7:40 το πρωί δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι βγήκαν από ένα όχημα στην οδό Weizman στην κεντρική είσοδο της πρωτεύουσας και άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων σε στάση λεωφορείου.

Δύο στρατιώτες εκτός υπηρεσίας και ένας ένοπλος πολίτης στην περιοχή ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας τους δύο δράστες. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των δραστών, ηλικίας 38 και 30 ετών. Όπως ανακοίνωσε, ήταν δύο αδέλφια από τη συνοικία Sur Baher της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ, τα δύο αδέλφια ήταν μέλη της Χαμάς και είχαν φυλακιστεί προηγουμένως για τρομοκρατική δραστηριότητα.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου