Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: Η Γερμανία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων

 


Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων της αιματηρής επίθεσης στη Μόσχα και ζήτησε να διαλευκανθεί το συντομότερο η κατάσταση.

«Οι συνθήκες πρέπει ν’ αποσαφηνιστούν γρήγορα»

«Οι εικόνες της φρικτής επίθεσης εναντίον αθώων ανθρώπων στο Crocus City Hall (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Yulia Morozova) κοντά στη Μόσχα είναι τρομακτικές. Οι συνθήκες πρέπει ν’ αποσαφηνιστούν γρήγορα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει η ανάρτηση στον λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα «Χ».

Ανάληψη ευθύνης

Τουλάχιστον 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 146 τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση, το βράδυ χθες Παρασκευή, σε αίθουσα συναυλιών στα βορειοδυτικά προάστια της Μόσχας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε, μέσω ανάρτησης στο Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε «μέσα στα πρώτα λεπτά» και λάμβανε συνεχείς ενημερώσεις για την κατάσταση.

Εως και 6.200 άτομα εκτιμάται ότι βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με το σχέδιο καθισμάτων του χώρου.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου