Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

«ΚΑΤΑΙΓΙΣ» – «ΛΑΙΛΑΨ ’24»: Το Πολεμικό Ναυτικό εκπαιδεύεται στο Αιγαίο (φωτογραφίες)

 


Από το Σάββατο 01 έως την Πέμπτη 06 Ιουνίου και από την Τετάρτη 12 έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, διεξήχθησαν οι εθνικές Ασκήσεις «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24» και «ΛΑΙΛΑΨ 2/24» του Πολεμικού Ναυτικού, στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι την άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 24» παρακολούθησε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επιβαίνων της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ, στην οποία μετέβη συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό, Δημήτριο Χούπη.

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης.

Στις Ασκήσεις συμμετείχαν Πλοία των Διοικήσεων, Φρεγατών (ΔΦΓ),
Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ), Υποβρυχίων (ΔΥ), Αμφιβίων Δυνάμεων (ΔΑΔ),
Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ), Πλοίων Επιτήρησης (ΔΠΕ), Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ), Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), μέσων του ΓΕΕΘΑ, αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και μέσων και προσωπικού από τον Στρατό Ξηράς και τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ).

Οι εν λόγω εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, με σκοπό την αξιολόγηση της επιχειρησιακής σχεδίασης, καθώς και τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου