Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Μελόνι – Μακρόν: Αμήχανη χειραψία, βεβιασμένο χαμόγελο και ανακούφιση (βίντεο)

 


Αμήχανη -υπό τον πλέον μετριοπαθή όρο- ήταν η χειραψία της Τζόρτζια Μελόνι με τον Εμανουέλ Μακρόν στο πλαίσιο εκδήλωσης του G7.

Στο βίντεο που μπορείτε να δείτε κατωτέρω, η Ιταλίδα πρωθυπουργός δείχνει να καταβάλλει αρκετή προσπάθεια για να χαμογελάσει στον Γάλλο πρόεδρο κατά τη διάρκεια της χειραψίας, ενώ μόλις αυτή τελειώσει, στο πρόσωπό της σχηματίζεται μια έκφραση πολύ κοντά στην ανακούφιση.

Γαλλία και Ιταλία αντήλλαξαν αρκετές αιχμές στην πρόσφατη σύνοδο της G7 με αφορμή τις αμβλώσεις.

Συγκεκριμένα, η ιταλική -φέτος- προεδρία της G7 υποστήριξε ότι δεν χρειαζόταν νέα αναφορά για τια αμβλώσει στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου δεδομένου ότι είχε ήδη περιληφθεί στο αντίστοιχο κείμενο της G7 πριν από έναν χρόνο στη Χιροσίμα.

Το θέμα θεωρείται κύριας σημασίας για την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία επθυμούσε μια νέα, πλήρη αναφορά.

Αλλά και η Γαλλία διά του Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε χθες ότι «λυπάται» που απουσιάζει από το κείμενο συμπερασμάτων η λέξη «άμβλωση», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν διαφορετικές ευαισθησίες».

Στον Μακρόν απάντησε άμεσα η Τζόρτζια Μελόνι, λέγοντας: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει “πολεμική” για θέματα στα οποία έχει επιτευχθεί εδώ και καιρό συμφωνία. «Θεωρώ εντελώς λανθασμένο, σε δύσκολους καιρούς σαν και αυτούς, κάποιοι να κάνουν προεκλογική εκστρατεία χρησιμοποιώντας ένα πολύτιμο φόρουμ όπως αυτό της G7».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου