Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Γερμανία- Σκωτία 5-1: «Πάρτι» στην πρεμιέρα με πεντάρα

 


Η Γερμανία ήταν «καταιγιστική» και διέλυσε την Σκωτία με 5-1 στο εναρκτήριο παιχνίδι του Euro 2024. Έτσι τα «πάντσερ» ξεκίνησαν με το δεξί την πορεία τους μέσα στο σπίτι τους, καταφέρνοντας παράλληλα να σπάσουν την παράδοση που θέλει τα φαβορί να τα βρίσκουν «σκούρα» στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης.

Καταιγιστική η Γερμανία, διέλυσε την Σκωτία στην πρεμιέρα του Euro 2024.

Η Γερμανία μπήκε πολύ αποφασισμένη και από νωρίς μπήκε σε θέση οδηγού μόλις στο 10ο λεπτό, όταν ο Κρόος έδωσε στον Κίμιχ, αυτός «έσπασε» στον Βιρτς και ο σούπερ σταρ της Λεβερκούζεν με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαν για το 1-0 της Γερμανίας.

Στη συνέχεια οι Γερμανοί συνέχισαν να είναι το ίδιο καταιγιστικοί και με γκολ του Μουσιάλα στο 19ο λεπτό η Γερμανία έκανε το 2-0 στο παιχνίδι με την Σκωτία, για την πρεμιέρα του Euro 2024.Ο Γκουντογκάν με κάθετη πάσα βρήκε τον Χάβερτς, αυτός «έσπασε» στον Μουσιάλα και ο αστέρας της Μπάγερν Μονάχου «κεραυνοβόλησε» τον Γκαν για το 2-0!

Όμως δεν σταμάτησαν ούτε εκεί και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάβερτς στο 45+1’, η Γερμανία έκανε το 3-0.

Ο Πόρτιους ανέτρεψε τον Γκουντογκάν, με τον Τουρπάν να αφήνει αρχικά τη φάση να εξελιχθεί. Ο VARίστας, Μπρισαρ, όμως, ζήτησε από τον ρέφερι να δει τη φάση στο on field review, με τον Τουρπάν να δείχνει τελικά την άσπρη βούλα, να αποβάλει τον Πόρτεους και τον Χάβερτς να κάνει το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός όπως ήταν φυσικό δεν ήταν το ίδιο φρενήρης όμως η Γερμανία πάλι κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Φίλγκρουκ να διαμορφώνει το 4-0 με ένα τρομερό σουτ στο 68ο λεπτό.

Η Σκωτία το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει για το 4-1, με αυτογκόλ του Αντόνιο Ρούντιγκερ, το οποίο πάλι είχε την παρέμβαση του VAR με το γκολ να μετρά κανονικά.

Η Γερμανία συνέχισε όμως και βρήκαι και πέμπτο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Εμρέ Τζαν στο 93ο λεπτό και έτσι έκλεισε τρομερά το παιχνίδι, ακριβώς όπως το άρχισε.

Οι ενδεκάδες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Τα, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Μίτελστεντ, Γκιντογκάν, Κρόος (80’ Τσαν), Άντριχ (46’ Γκρος), Μουσιάλα (73’ Μίλερ), Βιρτς (63’ Σανέ), Χάβερτς (63’ Φίλκρουγκ).

ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Πόρτιους, Χέντρι, Τίρνεϊ (77’ ΜακΚένα), Ράλστον, Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκρέγκορ (67’ Γκίλμουρ), ΜακΓκίν (67’ ΜακΛίν), Άνταμς (46’ Χάνλεϊ), Κρίστι (82’ Σάνκλαντ)


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου