Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Φρέντι Μπελέρης: Αύριο η απόφαση από το Δικαστήριο Τιράνων – Τα τρία σενάρια για την ποινή του

 


Αύριο, Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, αναμένεται να ανακοινώσει το Εφετείο των Τιράνων την απόφαση επί της πρωτόδικης καταδίκης του Φρέντι Μπελέρη σε 24 μήνες φυλάκιση.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) αναμένεται το Εφετείο Τιράνων να ανακοινώσει την απόφασή του επί της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης σε φυλάκιση 24 μηνών του Φρέντι Μπελέρη, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής πλέον με την Νέα Δημοκρατία, έχει από την πρώτη στιγμή διατρανώσει την αθωότητά του ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ποτέ για να καταθέσει ο βασικός μάρτυρας, πάνω στον οποίο στηρίχτηκε το κατηγορητήριο από την αλβανική αστυνομία.

Ακόμα ψάχνουν να τον εντοπίσουν οι αρχές της γειτονικής χώρας.

Τα τρία σενάρια για την ποινή του Φρέντι Μπελέρη

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα σενάρια για την ποινή του Φρέντι Μπελέρη είναι τρία:

  • Το πρώτο -και πιο απίθανο- είναι να κριθεί αθώος.
  • Το δεύτερο είναι να διατηρηθεί η ποινή των 24 μηνών και να αφεθεί ελεύθερος τον Οκτώβριο.
  • Το τρίτο -και πιο πιθανό- είναι να μειωθεί η ποινή του στους 20 μήνες και να αφεθεί άμεσα ελεύθερος, αφού βάσει της αλβανικής νομοθεσίας η προφυλάκιση ισοδυναμεί με 1,5 επί της κανονικής ποινής.

Στην τελευταία περίπτωση, ο Φρέντι Μπελέρης θα αποφυλακιστεί, αλλά εκπίπτει του αξιώματος του δημάρχου και προκηρύσσονται εκλογές στην Χειμάρρα.

Το μεγάλο ερώτημα αυτήν την στιγμή είναι αν η κυβέρνηση του Έντι Ράμα θα επιμείνει να διατηρεί αδιάλλακτη στάση έναντι του εκλεγμένου μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αν το κάνει αυτό θα έρθει πλέον σε ευθεία σύγκρουση όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι τέτοιο το μένος των αλβανικών αρχών εναντίον του Φρέντι Μπελέρη που του απαγόρευσαν μέσα από τις φυλακές να κάνει την οποιαδήποτε ηχογραφημένη δήλωση σήμερα, ενώ του αρνήθηκαν το δικαίωμά του να παραχωρήσει συνέντευξη σε διάσημη δημοσιογράφο της Αλβανίας.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου