Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Ύπνος: Ειδικοί αποκαλύπτουν ποιες θέσεις όταν κοιμάστε προκαλούν «πρόωρες ρυτίδες»

 


Το να δείχνετε νεότεροι δεν εξαρτάται μόνο από την σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Ο ύπνος είναι αναμφισβήτητα ο πιο σημαντικός παράγοντας για να διατηρήσετε μια νεανική εμφάνιση. Η τήρηση μιας σταθερής νυχτερινής ρουτίνας μπορεί να κάνει θαύματα στην υγεία σας με πολλούς τρόπους.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ύπνου (Sleep Foundation), ένα πιθανό όφελος του λεγόμενου «ύπνου ομορφιάς» μπορεί να είναι η μείωση των ρυτίδων, καθώς η έρευνα δείχνει ότι χωρίς αρκετό ύπνο το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα και την αντοχή του κολλαγόνου.

Όταν πρωτεΐνες, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη παράγονται συνεχώς, το δέρμα παραμένει ελαστικό και απαλό, κάτι που συνδέεται με τη νεανικότητα. Ωστόσο, ειδικοί στον ύπνο υποστηρίζουν ότι ορισμένες στάσεις ύπνου μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και να επιταχύνουν τα ορατά σημάδια γήρανσης.

Η Rebecca Swain της Winstons Beds δήλωσε: «Δυστυχώς, όσοι ταλαιπωρούνται από “σημάδια μαξιλαριού” μετά από έναν βαθύ ύπνο, είναι επιρρεπείς σε ρυτίδες. Όταν το δέρμα τρίβεται πάνω σε μαξιλάρια ή σεντόνια τη νύχτα, μπορεί να δημιουργηθούν πρόωρες ρυτίδες και γραμμές, ειδικά γύρω από τα μάτια και το στόμα μας. Αν και αποτελούν ένα αναπόφευκτο και φυσικό κομμάτι της γήρανσης, υπάρχουν τρόποι να αποτρέψουμε την ανάπτυξή των ρυτίδων πριν γίνουν μόνιμες. Ευτυχώς, απλές αλλαγές στη νυχτερινή ρουτίνα μπορούν να αποτρέψουν την πρόωρη γήρανση, όπως ο ύπνος ανάσκελα αντί για μπρούμυτα ή στο πλάι».

Οι στάσεις ύπνου που μπορεί να οδηγήσουν σε ρυτίδες

Σύμφωνα με τη Rebecca, ο ύπνος μπρούμυτα ευνοεί πολλά προβλήματα του δέρματος και θεωρείται από τους ειδικούς η «χειρότερη στάση ύπνου». Όταν όλο το πρόσωπο πιέζεται σε ένα μαξιλάρι, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε «χρόνιες» αλλαγές στο δέρμα, συμβάλλοντας σε έντονες ρυτίδες, ακόμα και σε νεαρή ηλικία.

Ο ύπνος στο πλάι είναι εξίσου επιβλαβής καθώς ενισχύει τις κάθετες ρυτίδες έκφρασης, όπως οι γραμμές του μετώπου, οι οποίες είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να περιοριστούν μόλις εμφανιστούν.

Η καλύτερη θέση ύπνου για πιο νεανική επιδερμίδα

Η Rebecca υποστηρίζει ότι η πιο φιλική προς το δέρμα στάση ύπνου για «νεανικό δέρμα» είναι ανάσκελα. Αυτό εξαλείφει τον κίνδυνο των ρυτίδων ύπνου που προκαλούνται από την επαναλαμβανόμενη πίεση καθώς το πρόσωπο πιέζεται στο μαξιλάρι ή το στρώμα.

Φυσικά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για να αποκομίσετε τα οφέλη πρέπει να κοιμάστε για τουλάχιστον 6 έως 8 ώρες κάθε νύχτα.

Η στέρηση ύπνου σε οποιοδήποτε επίπεδο μπορεί να φανεί γρήγορα στην εξωτερική εμφάνιση, καθώς οδηγεί σε ταχεία εξάντληση της ελαστικότητας και της σφριγγηλότητας του δέρματος, δημιουργώντας λεπτές γραμμές και περισσότερες ρυτίδες συνολικά.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου