Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Τέιλορ Σουίφτ: Οι θαυμαστές της έκαναν κυριολεκτικά τη γη να τρέμει στο Εδιμβούργο

 


Σεισμική δραστηριότητα προκάλεσαν με τον ενθουσιασμό τους οι χιλιάδες θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ κατά τη διάρκεια συναυλίας της στην Σκωτία.

Οι δονήσεις κατεγράφησαν 6 χιλιόμετρα μακριά από το μέρος της συναυλίας (Εδιμβούργο), όπως ανακοίνωσε η αρμόδια γεωλογική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (British Geological Survey).

Μάλιστα ο μεγαλύτερος πάταγος έγινε κατά τη διάρκεια τριών τραγουδιών: Cruel Summer, Ready For It? και Champagne Problems.

Παρόμοια σεισμική δραστηριότητα είχε καταγραφεί και σε προηγούμενες συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στο Σιάτλ και το Λος Άντζελες. Στο Σιάτλ η σεισμική δραστηριότητα που είχαν προκαλέσιε οι Swifties – έτσι λέγονται οι πιστοί θαυμαστές της- ήταν ισοδύναμη με δόνηση 2,3 βαθμών.

Η Τέιλορ Σουίφτ έχει προγραμματίσει 18 συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκ των οποίων οι τρεις έγιναν στη Σκωτία και συγκεκριμένα στο στάδιο Μάρεϊφιλντ.

Η συναυλία που δόθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ήταν μάλιστα η πιο σεισμογενής με μικρή διαφορά από εκείνες του Σαββάτου και της Κυριακής.

Χορός και χειροκρότημα

Η σεισμική δραστηριότητα προκλήθηκε κυρίως από τον χορό και έφτασε στο αποκορύφωμά της κατά τη διάρκεια του Ready For It?

Και τα Shake It Off και Cruel Summer έκαναν επίσης το έδαφος να τρέμει αλλά οι ανιχνευτές έπιασαν δονήσεις ακόμη και κατά τη διάρκεια του -διάρκειας τεσσάρων λεπτών- χειροκροτήματος για το Champagne Problems.

Στο Εδιμβούργο ταξίδεψαν θαυμαστές από όλο τον κόσμο για να δουν τη βραβευμένη με 14 Grammy, Τέιλορ Σουίφτ.

Εκ μέρους του Βρετανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου, ο σεισμολόγος Κάλουμ Χάρισον Harrison, δήλωσε: «Είναι εκπληκτικό ότι καταφέραμε να μετρήσουμε την αντίδραση των χιλιάδων θεατών της συναυλίας μέσω των δεδομένων μας.

«Σαφώς η φήμη της Σκωτίας ότι διαθέτει μερικά από τα πιο ενθουσιώδη ακροατήρια παραμένει άθικτη».

Mε πληροφορίες από ΒΒC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου