Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Ελεύθερος με όρους ο γνωστός ποινικολόγος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

 


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, που διώκεται για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.

Οι όροι που επιβλήθηκαν είναι υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγό του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι, όπως και η κατάθεση της πρώην συζύγου του που τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν και στη συνέχεια ανακαλεσε, «μέτρησαν» στο να ληφθεί η απόφαση να μην προφυλακιστεί.

«Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Ζητώ συγγνώμη»

Ο ίδιος σε δηλώσεις του εξερχόμενος από την Ευελπίδων είπε ότι ομολόγησε την πράξη του, ζήτησε συγγνώμη από τη σύζυγό του, τις κόρες του και όλο τον κόσμο και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει βοήθεια ειδικών.

«Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Και εγώ δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και η ίδια κατέθεσε, δεν έχω υπάρξει ποτέ βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια, γιατί έχω χτίσει μια καριέρα και οικογένεια με πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου και η πράξη μου είναι αδιανόητη», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα αναζητήσω τις αιτίες γιατί συνέβη, δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί άνθρωπος σε παρόμοια κατάσταση. Ζητώ συγγνώμη από όλον τον κόσμο. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια», πρόσθεσε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής ο δικηγόρος μετέφερε τη σύζυγό του με πολλαπλά τραύματα και κάταγμα στη μύτη και το χέρι σε ιδιωτική κλινική. Εκεί το ζευγάρι υποστήριξε αρχικά ότι η γυναίκα έπεσε από τις σκάλες. Ωστόσο από την εξέταση ο γενικός χειρουργός διεπίστωσε ότι ήταν τραύματα που μπορούσαν να έχουν προκληθεί μόνο από ανθρώπινο χέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο γιατρός έμεινε μόνος με τη γυναίκα, τη ρώτησε ευθέως εάν την είχε χτυπήσει ο σύζυγός της και εκείνη φέρεται να έγνεψε καταφατικά. Αν και δεν κατέθεσε εις βάρος του μήνυση, δέχθηκε να λάβει panic button.

Ως είχε υποχρέωση, με βάση και τον νέο ποινικό κώδικα, ο γιατρός ειδοποίησε το αρμόδιο για την ενδοοικογενειακή βία αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας και οι αστυνομικοί με τη σειρά τους τον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι η σύζυγος είναι και αυτή μάχιμη δικηγόρος και υπερασπίζεται γυναίκες – θύματα βίας, επομένως γνώριζε πως το κακούργημα αυτό διώκεται αυτεπάγγελτα. Χθες το βράδυ την επισκέφτηκε στο σπίτι της η ανακρίτρια και φέρεται να είπε τα όσα συνέβησαν.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης

Σύμφωνα με πληροφορίες καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία είχε υποβάλλει εναντίον του και η πρώην σύζυγός του το 2017. Σήμερα, ωστόσο, η πρώην σύζυγος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν επίσης η μεγάλη κόρη του και ένας συνάδελφός του.

naftmporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου