Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Βρετανία: Συνελήφθη σωματοφύλακας του Σούνακ – Έβαζε στοιχήματα για την ημερομηνία των εκλογών

 


Αστυνομικός, στην Βρετανία, που εργαζόταν ως μέλος της ομάδας στενής προστασίας του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια συνελήφθη για φερόμενα στοιχήματα σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των γενικών εκλογών, όπως αποκαλύπτει το BBC.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ήρθε σε επαφή με την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών την περασμένη Παρασκευή, η οποία ενημέρωσε το Σώμα ότι διερευνούσε υποτιθέμενα στοιχήματα που έγιναν από έναν αστυνομικό της διοίκησης βασιλικών δικαιωμάτων και ειδικής προστασίας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε στο BBC ότι το θέμα “παραπέμφθηκε αμέσως σε αξιωματικούς της Διεύθυνσης Επαγγελματικών Προτύπων του Σώματος, οι οποίοι άρχισαν έρευνα και ο αστυνομικός απομακρύνθηκε επίσης από τα επιχειρησιακά του καθήκοντα”.

Στην συνέχεια, ο αξιωματικός συνελήφθη, τη Δευτέρα, ως ύποπτος για παράβαση καθήκοντος. Τέθηκε υπό κράτηση και του επιβλήθηκε εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

Το θέμα παραπέμφθηκε επίσης στην Ανεξάρτητη Υπηρεσία Αστυνομικής Δεοντολογίας. Η Μητροπολιτική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών συνεχίζει να ηγείται της έρευνας σχετικά με τα φερόμενα αδικήματα στοιχημάτων και “η έρευνά μας διεξάγεται παράλληλα με αυτήν”.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου