Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Rammstein: Οι Γερμανοί έβαλαν «φωτιά» στο ΟΑΚΑ

 


Οι θρυλικοί Rammstein επέστρεψαν 14 χρόνια μετά για μια συναυλία στη χώρα μας κάνοντας το ελληνικό κοινό να παραληρεί στο ΟΑΚΑ παρακολουθώντας ένα μοναδικό σόου.

Photo: George Koulouvaris /  Naftemporiki

Εντυπωσιακοί φωτισμοί και σκηνικά  «έντυσαν» τη συναυλία ενώ τα πυροτεχνήματα και οι φωτιές δημιούργησαν μια απίστευτη ατμόσφαιρα. Οι λάτρεις του γερμανικού συγκροτήματος άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να τους παρακολουθήσουν από κοντά.

Η εμφάνισή τους στην Αθήνα ήταν μέρος της περιοδείας τους «Rammstein Europe Stadium Tour 2024», ενώ θα κάνουν την εμφάνισή τους σε 11 χώρες και 15 πόλεις συνολικά.

Photo: George Koulouvaris /  Naftemporiki

Σε κάθε συναυλία τους χρησιμοποιούνται 586 πυροτεχνίες, για τις οποίες χρειάζονται 1.000 λίτρα καύσιμης ύλης και 60 κιλά σκόνης λυκοπόδιου, ενός υλικού που χρησιμοποιείται σε εφέ εκρήξεων ενώ οι φλόγες των πυροτεχνιών φτάνουν μέχρι και τα 20 μέτρα ύψος και οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι κοντά στους 600 βαθμούς Κελσίου.

Photo: George Koulouvaris /  Naftemporiki

Χρησιμοποιούνται επίσης 250 κιλά μαύρων και 250 κιλά κονφετί, 36 μηχανές καπνού και 35 μεγάλοι ανεμιστήρες ενώ κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Paul Landers χρησιμοποιεί περισσότερες από 1000 χορδές κιθάρας.

Στα highlights της συναυλίας ήταν η ερμηνεία δύο αγαπημένων κομματιών, «Du Hast» και «Sonne», το πρώτο μέσα σε ρουκετοπόλεμο και πυροτεχνήματα, ενώ το δεύτερο μέσα σε εντυπωσιακές φωτιές που ξεπηδούσαν από διάφορα σημεία του σταδίου.

Η μπάντα μεταφέρθηκε στο b-stage, όπου μαζί με τις Abélard τραγούδησε μια διασκευή για πιάνο του «Engel», πριν επιβιβαστεί σε φουσκωτές βάρκες, που τους μετέφεραν πίσω στην κεντρική σκηνή, περνώντας από μια θάλασσα υψωμένων χεριών του κοινού.

«Ausländer» και «Du riechst so gut» ακούστηκαν στο τελευταίο μέρος ενώ στο «Pussy», το οποίο επανήλθε στο setlist των φετινών συναυλιών – πέρυσι είχε αποσυρθεί εν μέσω καταγγελιών κατά του Lindemann για σεξουαλικές επιθέσεις, ο 61χρονος Γερμανός τραγουδιστής χρησιμοποιώντας ένα κανόνι-φαλλό εκτόξευσε σαπουνάδες στο κοινό.

«Ich Will», «Rammstein» και «Adieu» ερμηνεύτηκαν μοναδικά πριν τα μέλη του συγκροτήματος υποκλιθούν γονατιστά και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ανελκυστήρα, ανέβουν στο ψηλότερο σημείο της σκηνής ώστε να αποχαιρετήσουν το κοινό με τελευταία έκρηξη – έκπληξη.

Επιμέλεια:gkoul@naftemporiki.gr

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου