Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Συγκλονίζει το κλάμα της Δώρας Γκουντούρα που είδε να της «κλέβουν» μια επική νίκη – Χαμός στα social media

 


Η συγκλονιστική εμφάνιση της Δώρας Γκουντούρα στον σημερινό (29/7) προημιτελικό του απλού γυναικών στη σπάθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 άφησε γλυκόπικρη αίσθηση αφού δεν συνοδεύτηκε από τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά της ξιφασκίας που τόσο άξιζε.

Η ήττα με 15-13 από την Γαλλίδα και… γηπεδούχο Μανόν Απίτι Μπρουνέ μπορεί να σήμανε το τέλος της πορείας της στη φετινή Ολυμπιάδα, όμως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη διαιτησία της αναμέτρησης.

Οι δύο τελευταίο πόντοι που κέρδισε η Γαλλίδα, οδηγώντας την στην τελική νίκη, αμφισβητήθηκαν έντονα από την ελληνική πλευρά με τον προπονητή της Γκουντούρα, Θανάσης Δελενίκας, μετά το πέρας της αναμέτρησης να κάνει λόγο για «σκάνδαλο».

«Έπρεπε να κερδίσει η Γαλλίδα. Είναι τεράστια αδικία, είναι κρίμα κάποιοι να παίζουν με τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα που χύνουν αυτά καθημερινά τα παιδιά. Είναι αμαρτία», είπε ο προπονητής της Γκουντούρα εμφανώς επηρεασμένος από όσα είδε να γίνονται σε βάρος της αθλήτριάς του. Πάντως σε μεταγενέστερη δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, τόνισε ότι «δεν θα σταματήσει μέχρι η αθλήτρια του να πάρει ολυμπιακό μετάλλιο».

Δείτε τις δηλώσεις του προπονητή:

Από την πλευρά της, η Δώρα Γκουντούρα αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην αντίπαλό της, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη αθλήτρια. «Έχω κάποιες ενστάσεις για κάποια χτυπήματα, αν και δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη δικαιολογία της διαιτησίας. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να πάει στο 14 -14. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη», είπε πριν «σπάσει» από την ένταση και τη συγκίνηση. «Δεν είναι στεναχώρα, είναι συγκίνηση… Εμένα το μετάλλιο μου βρίσκεται κάθε μέρα στην προπόνηση, εκεί που παλεύεις με θεούς και δαίμονες», πρόσθεσε και ευχαρίστησε τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης που της έστειλαν στα σόσιαλ μίντια.

Δείτε τις δηλώσεις της αθλήτριας:

Μηνύματα συμπαράστασης και… οργής

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, πολλά ήταν τα μηνύματα συμπαράστασης που δέχτηκε η Γκουντούρα στα social media, ενώ δεν έλειψαν και αναρτήσεις που κατηγορούσαν τους διαιτητές και τους διοργανωτές για «κλοπή».

Δείτε μερικές αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου