Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο: Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην Εύξεινο Λέσχη Αθηνών

 


Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που μεταξύ άλλων θα φωτίσει το πώς οδηγηθήκαμε στον Αττίλα, θα φιλοξενηθεί την Πέμπτη στην Εύξεινο Λέσχη Αθηνών στον Κεραμεικό, με φόντο την Ακρόπολη.

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, η Κίνηση Πολιτών «Συμμετέχω για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο» σε συνεργασία με το σωματείο θα κάνουν έναν απολογισμό αυτού του μισού αιώνα, ενώ οι ομιλητές θα σταθούν και στο τι μπορεί να φέρει το μέλλον.

Καλεσμένοι οι (με αλφαβητική σειρά):

• Γιώργος Αϋφαντής, πρέσβης ε.τ.
• Γιώργος Κολοκασίδης, δικηγόρος-πολιτικός
• Σταύρος Περβαινάς, αντιναύαρχος ε.α.
• Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, πρέσβης ε.τ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Γιώργος Αϋφαντής θα αναφερθεί στη διαχείριση από πλευράς Λευκωσίας και Αθήνας της εισβολής από το 1974 μέχρι σήμερα, και τις προοπτικές που υπάρχουν για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Γιώργος Κολοκασίδης θα μιλήσει συνολικά για το Κυπριακό, τι προηγήθηκε της εισβολής, για την εισβολή και τα 50 χρόνια που έχουν περάσει, ενώ και αυτός θα αναφερθεί στο πόσο εφικτή είναι μια λύση του Κυπριακού.

Ο Σταύρος Περβαινάς θα μιλήσει για την εμπειρία του ως ύπαρχος του υποβρυχίου που είχε πάρει αποστολή να πλήξει τον αποβατικό στόλο. Ποιες ήταν οι αντικειμενικές δυνατότητες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού το 1974 και τι θα συνέβαινε εάν επέτρεπαν να επέμβουν τα υποβρύχια αλλά και το ναυτικό γενικότερα, δεδομένου ότι μιλάμε για μια κατά βάση αποβατική επιχείρηση;

Τέλος, ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος θα αναφερθεί στο τι πραγματικά συνέβη του 1974, με βάση τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αλλά και τα απομνημονεύματα  των προσώπων που διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο τότε.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο αντιπρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Χάρης Πασβαντίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο γενικός γραμματέας Σάββας Καλεντερίδης.

Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 20:00. Εύξεινος Λέσχη Αθηνών: Ψαρομηλίγκου 29-31, Κεραμεικός. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3316036.
pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου