Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

«Σφάλμα σύνδεσης»: Μετανάστες και τεχνητή νοημοσύνη

 


Το έργο «Σφάλμα σύνδεσης» της ομάδας Station Athens, που αποτελείται από πρόσφυγες και μετανάστες, θα παρουσιαστεί από τις 23 έως τις 25 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στον χώρο Β της Πειραιώς 260 [Ταύρος].

Η παράσταση εντάσσεται στον κύκλο Grape του Φεστιβάλ Αθηνών, την πλατφόρμα εξωστρέφειας που φέρνει παραστάσεις Ελλήνων δημιουργών σε επαφή με καλλιτεχνικούς υπεθύνους και προγραμματιστές διεθνών Φεστιβάλ και θεάτρων.

Το «Σφάλμα σύνδεσης», στο οποίο ερμηνεύουν οι Χαλίλ Αλιζάντα, Χοσέιν Αμιρί, Ραμζάν Μοχάμαντ, Ρεζά Μοχαμαντί και Αϊντίμ Τζοϊμάλ, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, αξιοποιεί την τεχνολογία ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη), τις βιντεοπροβολές και ένα ιδιαίτερο sound design σ’ ένα υβριδικό παραστασιακό ιδίωμα.

Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι της Γιολάντας Μαρκοπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Αλεξάνδρας Σιάφκου και του Αριστοτέλη Καρανάνου, οι φωτισμοί του Άγγελου Παπαδόπουλου, ο σχεδιασμός βίντεο του Άγγελου Παπαδόπουλου και της Γιολάντας Μαρκοπούλου, η μουσική σύνθεση και ο ηχητικός σχεδιασμός του Μανώλη Μανουσάκη. Καλλιτεχνική συνεργάτιδα στη δραματουργία η Mαργαρίτα Παπαδοπούλου και καλλιτεχνική συνεργάτιδα στην έρευνα η Κωνσταντίνα Γεωργίου.

Το θέμα του έργου εστιάζει στο γάμο, την οικογένεια και τη συντροφικότητα, αναδεικνύοντας με χιούμορ τον καταλυτικό ρόλο που παίζει η εξέλιξη της τεχνολογίας στον μετασχηματισμό των οικογενειακών δεσμών. Με υλικό τις δικές τους, αληθινές ιστορίες, τα μέλη της ομάδας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας τη ζωή μακριά από την οικογενειακή εστία.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου