Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Η Λίβερπουλ ανέστειλε τις πωλήσεις εισιτηρίων μετά από κυβερνοεπίθεση

 


Αναστολή στις πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας μέχρι νεοτέρας αποφάσισε η Λίβερπουλ, μετά από την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε.

Τα εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες της Premier League στο πρώτο μισό της σεζόν κυκλοφόρησαν την Τετάρτη σε μέλη που είχαν παρακολουθήσει πέρυσι 13 ή περισσότερους αγώνες πρωταθλήματος στο Άνφιλντ.

Ωστόσο, μέσα σε μία ώρα, οι οπαδοί έμειναν απογοητευμένοι καθώς η πώληση διακόπηκε λόγω αυτού που η Λίβερπουλ περιέγραψε ως «ένα σοβαρό τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων».

Ένα αρχικό σχέδιο για την εκ νέου έναρξη της πώλησης αργότερα την Τετάρτη έπρεπε να εγκαταλειφθεί, όπως και η σημερινή.

Η Λίβερπουλ έστειλε email στους οπαδούς που επηρεάστηκαν για να ζητήσει συγγνώμη και να εξηγήσει ότι χτυπήθηκε από μια «συνεχή, εξελιγμένη επίθεση με ρομπότ… διαφορετικής φύσης από αυτές που έχουμε ζήσει στο παρελθόν».

Άμεσα ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί πώς ξεκίνησε στο σύστημα η επίθεση με ρομπότ, ο οποίος είναι ένας τύπος κυβερνοεπίθεσης που χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένα σενάρια.

Ακόμα δεν είναι σαφές εάν το κίνητρο ήταν απλώς να προκληθεί αναστάτωση ή κάποιος προσπάθησε να αγοράσει εισιτήρια με απάτη.

Το σύστημα διευθύνεται από ένα τρίτο μέρος, το οποίο θα λάβει πλέον πρόσθετα μέτρα ασφαλείας προτού η Λίβερπουλ ανακοινώσει μια ημερομηνία για την ασφαλή επαναλειτουργία της πώλησης, τις επόμενες εβδομάδες.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου