Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Σε εξέλιξη η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής για την Ολυμπιάδα

 


Για πάνω από δέκα ώρες ημερησίως, εκατό μαθητές εργάζονται πυρετωδώς στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, σχεδιάζοντας, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ρομπότ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, First Global Challenge.

Την τέταρτη ημέρα της προετοιμασίας, οι μαθητές κατασκεύασαν ένα ρομπότ ικανό να παίζει μπάσκετ, να πετυχαίνει τρίποντα και να καρφώνει στην μπασκέτα.

Κατά τη διάρκεια του Bootcamp, δεν λείπουν τα απρόοπτα και οι προκλήσεις. Μέσα από καθημερινούς διαγωνισμούς, θα αναδειχθούν οι πέντε καλύτεροι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής με την πενταμελή Εθνική Ομάδα Ρομποτικής, της οποίας υπεύθυνος Εθνικός Φορέας είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός μαθητικής ρομποτικής “FIRST® Global Challenge 2024” θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, με συμμετοχή εθνικών ομάδων από 190 χώρες και παιδιά ηλικίας 14 έως 18 ετών.

Οι εθνικές ομάδες ρομποτικής θα εργαστούν πάνω σε θέματα παγκόσμιων προκλήσεων στην αγροτική παραγωγή και διαχείριση των τροφίμων.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου