Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Μεγάλη φωτιά στα Καλύβια - Κοντά σε σπίτια το πύρινο μέτωπο - ΦΩΤΟ



Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα στα Καλύβια Αττικής με πρωταρχικό στόχο να σωθούν τα σπίτια που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση.


Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 ελικόπτερα, 14 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν και 11 εθελοντικά οχήματα. Παράλληλα, πετά ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που συντονίζει τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν πετούν καναντέρ.
Στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, φαίνεται πως η πυρκαγιά είναι σε μικρή απόσταση από τα σπίτια της περιοχής.
Αναγνώστης του enikos.gr που βρίσκεται σε παράλια στο Λαγονήσι έστειλε φωτογραφία που δείχνει τους καπνούς της πυρκαγιάς.
Ορατοί από τη Βουλιαγμένη είναι οι πυκνοί μαύροι καπνοί από τη φωτιά.
Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε κατοικίες της ευρύτερης περιοχής, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος.
Δείτε τα βίντεο του ΣΚΑΪ:
"Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να μην κατευθυνθεί η φωτιά σε κατοικημένες περιοχές. Καίγονται δασικές εκτάσεις, η πυρκαγιά δεν είναι ελεγχόμενη ακόμα, πιστεύουμε όμως ότι σύντομα θα την ελέγξουμε", δήλωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. "Προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία για να κάνουμε εκκένωση κατοικιών", πρόσθεσε.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου