Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Γκρίνιες,παράπονα και αναζήτηση του «μουντζούρη» στον ΣΥΡΙΖΑ


gkriniesparapona-kai-anazitisi-tou-mountzouri-ston-suriza

Οι «γκρίνιες» και τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και όσα λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής δημιουργούν την εντύπωση ότι στο κυβερνών κόμμα αναζητούν δειλά δειλά τον «μουτζούρη». Το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης και η έξοδος στις αγορές έδωσαν μια καλή ανάσα στην κυβέρνηση αλλά το φθινόπωρο με την τρίτη αξιολόγηση είναι κοντά και ουδείς στο κυβερνητικό στρατόπεδο αισθάνεται ασφαλής ότι δεν θα φέρει νέες απαιτήσεις από τους δανειστές.

 Το σχέδιο της πολιτικής απόφασης της Κ.Ε πάντως εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Κ. Ε που είχαν ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο να τους περιγράφει το «όραμα» μιας Ελλάδας που θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει πάλι με αξιώσεις την εμπιστοσύνη του λαού.
  
Τα παράπονα του Τσακαλώτου        

Ο υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των «53» εμφανίστηκε κατά την παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή να έχει πρόβλημα με τον συντονισμό της κυβέρνησης και με τον...Ν.Παππά για την αχρείαστη όπως την περιέγραψε ανακατωσούρα με τις τηλεοπτικές άδειες. «θα ήταν καλύτερο να μην είχαμε κάνει τίποτα» φέρεται να είπε. Παραπονέθηκε προφανώς με αποδέκτη των παραπόνων του το Μέγαρο Μαξίμου ότι για πολλά θέματα ενημερώνεται από την τηλεόραση και εκ των υστέρων. Ενώ στην συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής αφήνει αιχμούλες ότι δεν αντιλαμβάνονται όλα τα στελέχη της κυβέρνηση ότι το κατενάτσιο και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων είναι λόγος για να χάνει η κυβέρνηση ευκαιρίες για πειθώ και συμμαχίες. Και να συντηρείται η αβεβαιότητα.


Από την άλλη στελέχη που δεν είναι στην κυβέρνηση γκρίνιαξαν γιατί οι υπουργοί στέλνουν τα νομοσχέδια στη Βουλή την τελευταία στιγμή και δεν προλαβαίνει κανείς στοιχειωδώς να τα διαβάσει. Ενώ παραπονέθηκαν πως και οι επισημάνσεις τους δεν ακούγονται από ορισμένα υπουργικά αυτιά. 


Σχεδόν το σύνολο όσων έλαβαν το λόγο ζήτησαν επίμονα τώρα που η αξιολόγηση έκλεισε η κυβέρνηση να εστιάσει στα θέματα της καθημερινότητας , σ' αυτά δηλαδή που οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται.
Οι πληροφορίες δεν ανέφεραν ότι κάποιο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ανάμεσα σε αυτά το θέμα της ασφάλειας αν και είχε προηγηθεί η είδηση ότι η οικία Φλαμπουράρη και οι αστυνομικοί που την φρουρούν έγιναν στόχος της 8ης επίθεσης κουκουλοφόρων

Φίλης: Θέλουμε νέα κουλτούρα διακυβέρνησης 

Ο πρώην υπουργός και εξ αυτών που προβληματίζονται αρκούντως για το που πάει η κυβέρνηση της Αριστεράς , Νίκος Φίλης ζήτησε «μια νέα κουλτούρα διακυβέρνησης» και ένα « συλλογικό δημοκρατικό κόμμα...».

Η αγωνία Δραγασάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ στην μετά κυβέρνηση εποχή  

Την αγωνία του για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη να μείνει μια «δύναμη ικανή να να επηρεάζει αποφασιστικά τις εξελίξεις από όποια θέση κι αν βρίσκεται» αποκάλυψε και ο Γιάννης Δραγασάκης.


«Ο στόχος μας είναι, όχι μόνο να διεκδικούμε την κυβερνητική εξουσία, αλλά να εδραιώσουμε την Αριστερά ως αξιακό πρότυπο για την ελληνική κοινωνία, ως βασικό πόλο της πολιτικής ζωής και ως δύναμη ικανή να επηρεάζει αποφασιστικά τις εξελίξεις από όποια θέση κι αν βρίσκεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.  
Για να υπηρετήσουμε το στόχο μας, είπε ο κ. Δραγασάκης, χρειαζόμαστε ισχυρό αριστερό κόμμα, καθώς κι έναν αστερισμό κοινωνικών, κινηματικών, ερευνητικών και άλλων υποκειμένων που θα συγκροτούν το ιστορικό μπλοκ, μια πλατιά κοινωνική συμμαχία και ένα μεγάλο συνασπισμό εξουσίας.
 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε τέλος, ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, αλλά αντίθετα να γίνει προσπάθεια για την αναβάθμιση του κυβερνητικού έργου, και προσέθεσε ότι θα πρέπει το κόμμα να ελέγχει την κυβέρνηση, ώστε να αποτραπούν εμπόδια που μπορεί να τεθούν στη συνέχεια από το εξωτερικό ή το εσωτερικό της χώρας.

Που είναι το κόμμα στη σύγκρουση με τη δικαιοσύνη;       

Κορυφαίο στέλεχος  από την άλλη εξέφρασε την ενόχλησή του για την έλλειψη δυναμικότερης στήριξης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην «κόντρα» με την δικαιοσύνη.
 «Είναι δυνατόν να βγαίνουν αποφάσεις όπως αυτή για την επίσχεση εργασίας; Τα κοινωνικά κινήματα που ήταν;» είπε αφήνοντας αιχμές για χαλάρωση των αντανακλαστικών του κόμματος. 
 Παρά την γκρίνια και τα παράπονα και την αναζήτηση των μελλοντικά υπευθύνων όλοι αποδέχονται τον καταληκτικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ: εκλογές το 2019 και αισιοδοξία για νέα εντολή από τον λαό.             

 

Φωτό:ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου