Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Η Ρωσία απελαύνει Αμερικανούς διπλωμάτες και κατάσχει περιουσία των ΗΠΑ



Η Ρωσία διέταξε τις αρχές των ΗΠΑ να μειώσουν τον αριθμό των διπλωματών τους σε ρωσικό έδαφος, ενώ προχώρησε και σε κατάσχεση μίας ντάτσας και μίας αποθήκης την οποία χρησιμοποιούσαν Αμερικανοί διπλωμάτες, σε απάντηση στις νέες αμερικανικές κυρώσεις λόγω ουκρανικού.
Οι Αμερικανοί διπλωματικοί υπάλληλοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ να επικυρώσει σχεδόν ομόφωνα την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Η κίνηση του Κογκρέσου φέρνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε δύσκολη θέση, καθώς είτε πρέπει να λάβει σκληρές θέσεις έναντι της Ρωσίας, επικυρώνοντας το σχετικό νομοσχέδιο, είτε να προβάλει βέτο, εξοργίζοντας το ίδιο του το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.



Η Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο, με το οποίο επιβάλλονται κυρώσεις, πλην της Ρωσίας, στο Ιράν και στη Βόρεια Κορέα, με πλειοψηφία 98 έναντι 2, με υποστήριξη τόσο των Ρεπουμπλικανών όσο και των Δημοκρατικών.
Το νομοσχέδιο πλέον παίρνει τον δρόμο προς τον Λευκό Οίκο. Εάν ο πρόεδρος Τραμπ ασκήσει βέτο, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία μπορούν να το υπερβούν με πλειοψηφία δύο τρίτων.
naftemporiki..gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου