Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΝΔ: απαντήστε για Βαρουφάκη- Μαξίμου:ξεκουραστείτε


nd-apantiste-gia-baroufaki-benezouela---maksimouksekourasteite

Θερινό πολιτικό «πινγκ πονγκ» για όσα έγιναν πριν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβει στην εξουσία - και παράξει με τις επιλογές του και την πολιτική του χειροπιαστό αποτέλεσμα - εξελίσσεται με αφορμή νέες αποκαλύψεις για επαφές με το καθεστώς Μαδούρο και τους ισχυρισμούς του Γ. Βαρουφάκη.    
Η ΝΔ με αφορμή την αποκάλυψη σχετικά με συνεννοήσεις του Αλ.Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο ώστε να εξασφαλιστεί  βοήθεια από τη Ρωσία στην προοπτική  ρήξης με τους εταίρους όσο και τους νέους ισχυρισμούς Βαρουφάκη, επανέρχεται ζητεί απαντήσεις και απειλεί με εξεταστική επιτροπή για όλα! 

«Μείνατε από αφήγημα μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και κάθε μέρα ζητάτε εξεταστική, ματαιοπονείτε» είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου που συστήνει στην ΝΔ να ξεκουραστεί και να αναστοχαστεί!  Ωστόσο απαντήσεις για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη σχετικά με την κολασμένη περίοδο του 2015 αλλά και τα σχέδια όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση ζητούν και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
Ο πρωθυπουργός έχει αποφύγει να απαντήσει το παραμικρό επί της ουσίας όσων ισχυρίζεται στο επίμαχο βιβλίο του και σε μπαράζ συνεντεύξεων και δηλώσεων ο Βαρουφάκης. Σε συνέντευξή του στον Guardian τον κατέταξε στα λάθη του και στην συνέντευξή του στον Alpha του ευχήθηκε με ενοχλημένη ειρωνεία « καλές πωλήσεις».       
              

 ΝΔ: Εμείς εξεταστική θα κάνουμε   

Η ΝΔ ζητά εξεταστική και «για τα μυστικά ταξίδια του κ. Παππά στη Βενεζουέλα, παρέα με τον ειδικό των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου» αλλά και  για τα πραγματικά σχέδια του κ.Τσίπρα και τη μεθόδευση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη την οποία διαπραγματευόταν με τον κ. Σόιμπλε όπως υποστηρίζει. 
Ειδικότερα όσον αφορά στις αποκαλύψεις ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε την παρέμβαση του Μαδούρο για να έχει θετικό αποτέλεσμα στο αίτημα του για βοήθεια από τη Μόσχα η ΝΔ σημειώνει πως ενώ «δεν έχουν απαντηθεί ακόμη τα ερωτήματα για τις σχέσεις και και τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού τους στη Βενεζουέλα, τον Αύγουστο του 2013» η νέα αποκάλυψη «έρχεται να συμπληρώσει τα όσα έχουν υποστηρίξει τις τελευταίες ημέρες οι κ. Λαφαζάνης, Στρατούλης και Βαρουφάκης και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα, που δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. 

Τα sms με τον Βαρουφάκη  

' Οπως αναφέρει το γραφείο τύπου της ΝΔ «τα 7 sms των κ. κ. Βαρουφάκη και Τσίπρα πριν το Eurogroup της 11ης Μαΐου του 2015 που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποτελούν την πιο δυνατή απάντηση σε όσους κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογούσε όταν προειδοποιούσε ότι ο κ. Τσίπρας παίζει τη χώρα στα ζάρια».
Σύμφωνα με τη ΝΔ «οι νέες αποκαλύψεις καθιστούν επιβεβλημένη την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για εκείνη την σκοτεινή περίοδο, που έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία» και οι πολίτες, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, πρέπει να μάθουν την αλήθεια.
«Και θα τη μάθουν με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Να ξέρει, τέλος, ο κ Τσίπρας ότι αντί για το "τάιμ άουτ" που του πρότεινε ο κ. Σόιμπλε, οι Έλληνες του σφύριξαν ήδη τη λήξη του παιχνιδιού» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Μαξίμου:  Κάθε μέρα στη ΝΔ ζητάει εξεταστική - ματαιοπονούν 

«Από τη μέρα που έκλεισε η συμφωνία για χρέος - αξιολόγηση, η ΝΔ ζητάει κάθε βδομάδα και μια καινούργια εξεταστική. Χωρίς πολιτικό αφήγημα, προσπαθεί να το εφεύρει - ματαιοπονούν» απαντά το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού . Και συνιστά στη ΝΔ «ξεκούραση και αναστοχασμό, μήπως και δουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας». 
Εξηγήσεις πάντως ζητούν για τα δυο θέματα τα οποία θέτει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.   

ΠΑΣΟΚ: Θα συνεχίσει να σιωπά ο Τσίπρας;

«Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα οι προπαρασκευαστικές ενέργειες του κ. Τσίπρα,για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, είχαν αρχίσει από το 2013 (πριν τον κ Βαρουφάκη). Τα στόματα ανοίγουν και τα SMS Τσίπρα-Βαρουφάκη βγαίνουν στη φόρα.
Ο κ. Τσίπρας θα εξακολουθήσει να σιωπά; Θα μας ενημερώσει αν πήγε στην Μόσχα και περίμενε επί διήμερο σε ξενοδοχείο τον Μαδούρο, για να  ζητήσει υλική υποστήριξη για το Grexit; Ότι και να κάνει όμως, στο τέλος η αλήθεια για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του θα αποκαλυφθεί. Και θα είναι ντάλα μεσημέρι».

Ποτάμι: Οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια. 

«Oι αποκαλύψεις για τις τυχοδιωκτικές επιλογές του κ.Τσίπρα δεν έχουν τέλος. Τη στιγμή που εμφανιζόταν ως σφοδρός πολέμιος του κ. Σόιμπλε και τον κατήγγελλε ότι θέλει τη χώρα εκτός Eυρωζώνης, συζητούσε με θετικό τρόπο το σχέδιό του για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αναζητώντας εναλλακτικές στη Βενεζουέλα του Μαδούρο.
Ο ελληνικός λαός θυμάται ότι το Ποτάμι σε όλη την κρίσιμη περίοδο κατήγγελλε τις ασυνάρτητες κινήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ζητούσε να σταματήσουν. Όταν σταμάτησαν, είχαν κοστίσει πάνω από 100 δισ., η χώρα είχε βρεθεί στο χείλος της καταστροφής και είχαν επιβληθεί capital controls τα οποία ισχύουν ακόμη. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την καταστροφική περίοδο».

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου