Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη 16χρονη στο Ν. Ηράκλειο: Πώς προκλήθηκε ο τραυματισμός της

 


Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο, το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το πόρισμα της ιατροδικαστή, η 16χρονη έφερε εκχυμώσεις και εκδορές στα άκρα και τον ώμο καθώς και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τα χτυπήματα που είχε στην ινιακή χώρα, κρανίο, μπορεί να έχουν προκληθεί είτε από αμβλύ όργανο, είτε και μετά από πτώση με το οπίσθιο μέρος πάνω σε επιφάνεια. (σ.σ. αμβλύ όργανο είναι αυτό που δεν έχει κοφτερές επιφάνειες, πέτρες ή ξύλα δηλαδή).

Τώρα, η ιατροδικαστής περιμένει τα αποτελέσματα αξονικής τομογραφίας στην οποία έχει υποβληθεί η 16χρονη κοπέλα.

Τι έδειξαν οι εξετάσεις αίματος

Κατά την άφιξή της στο νοσοκομείο, η 16χρονη υποβλήθηκε μεταξύ άλλων και σε εξετάσεις αίματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είχε καταναλώσει ουσίες, ενώ όπως έγινε γνωστό, η νεαρή στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κλοπή.

Υπενθυμίζεται πως όταν τη βρήκαν τραυματισμένη, φορούσε κουκούλα, γάντια και είχε πέτρα στο χέρι της.

Καρέ - καρέ ο τραυματισμός της ανήλικης

Στις εικόνες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega, το πρωί της Τρίτης αποτυπώνεται η άγρια συμπλοκή ομάδας ατόμων με άνδρες της αστυνομίας. Φορώντας κουκούλες και κράνη, φαίνονται να τρέχουν στην οδό Νεότητος. Η αστυνομία απαντάει με φωτοβολίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η 16χρονη έχει τραυματιστεί και στις φωτογραφίες φαίνεται πεσμένη στο πεζοδρόμιο, ενώ οι περαστικοί προσπαθούν να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τη φασαρία βγήκαν από την πολυκατοικία για να δουν τι συμβαίνει και είδαν πεσμένη την 16χρονη στο πεζοδρόμιο. Το ασθενοφόρο είχε φτάσει στην Ελευθερίου Βενιζέλου ενώ αστυνομικοί των ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει το σημείο.

"Ήρθαν οι δυο γείτονες από απέναντι ο ένας της έβαλε λίγο νερό στα χέρια τη σκούντησε δεν είχε τις αισθήσεις της καθόλου. Φαινόταν ένα σκίσιμο εδώ πίσω στο κεφάλι και είχε ελάχιστο αίμα", περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Κομβικής σημασίας θα είναι η κατάθεση της ίδιας της κοπέλας, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει εξετάζονται φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο. Η ΕΛΑΣ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή αστυνομικών στον τραυματισμό της κοπέλας.

Υπενθυμίζεται ότι διατάχθηκε κατεπείγουσα έρευνα, μετά από παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου