Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Πώς μπορεί να γεράσει το πρόσωπο σας ο τρόπος που κοιμάστε

 


Ο τρόπος που κοιμάστε μπορεί πραγματικά να γεράσει το πρόσωπο σας. Ο ύπνος στο πλάι μπορεί να επιταχύνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και ασυμμετρίας σύμφωνα με ειδικούς, εξαιτίας της υπερβολικής πίεσης που ασκείται στο πρόσωπο.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι βρίσκουν ότι το ένα μάτι τους έχει ελαφρώς διαφορετικό σχήμα ή ότι η μία πλευρά των χειλιών τους είναι χαμηλότερη από την άλλη», είπε στην εφημερίδα Mirror η χειρούργος αισθητικών επεμβάσεων, Δρ Maryam Zamani.

«Καθώς μεγαλώνουμε, οι ασυμμετρίες γίνονται όλο και πιο εμφανείς και, επιπλέον, η ελαστικότητα του δέρματος μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ενυδατωθούν ξανά οι στατικές γραμμές και να επανέλθει (σ.σ. το δέρμα) μετά από μια νύχτα ύπνου», ανέφερε η γιατρός.

Η TikToker @mariii_chaa σοκαρίστηκε όταν ένας από τους χρήστες, της επεσήμανε τα λοξά χαρακτηριστικά του προσώπου της. Όπως παραδέχτηκε αυτή ήταν μια από τις «μεγαλύτερες ανασφάλειές» της.

«Γρήγορη απάντηση: ο ύπνος στο πλάι» εξήγησε η νεαρή για τον λόγο που δείχνουν λοξά τα χαρακτηριστικά της. Οι ειδικοί που τονίζουν ότι ο ύπνος στο πλάι θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τους γκουρού της ομορφιάς που θέλουν απεγνωσμένα να διατηρήσουν την αψεγάδιαστη εμφάνισή τους.

«Σχεδόν κάθε δερματολόγος μπορεί να προσδιορίσει σε ποια πλευρά κοιμάται ένα άτομο όταν έρχεται για ενισχυτικά (botox κλπ)», είπε ο δερματολόγος από την Νέα Υόρκη, Dhaval Bhanusali.

«Όσον αφορά τον πιο φιλικό προς το δέρμα τρόπο προσώπου, ο ύπνος ανάσκελα με το κεφάλι προς τα έξω και στο κέντρο θα μειώσει σίγουρα στον μέγιστο βαθμό τον κίνδυνο εμφάνισης δερματικών προβλημάτων που σχετίζονται με τον ύπνο», τόνισε η δερματολόγος, Rachel Maiman.

Ωστόσο δεν μπορούν όλοι να κοιμηθούν άνετα όταν ξαπλώνουν ανάσκελα. «Με την ηλικία, οι αρθρώσεις του λαιμού και του σώματός μας χρειάζονται όλο και περισσότερη υποστήριξη, αλλά τα πολλά μαξιλάρια μπορούν να επιδεινώσουν αυτά τα προβλήματα», πρόσθεσε η δερμοτολόγος.

Για όσους αρνούνται να εγκαταλείψουν τις συνήθειες του άνετου ύπνου, η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας, υαλουρονικού οξέος, ρετινόλης ή ακόμα και ενός επιθέματος σιλικόνης στο πρόσωπο ή το λαιμό μπορεί να αποτρέψει τις ανεπιθύμητες πτυχές του δέρματος που προκαλούνται από την πίεση στο μαξιλάρι.

«Το πρωί, μια συσκευή στο σπίτι που βασίζεται σε LED μπορεί να βοηθήσει πολύ στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των φλεγμονών, όπως η ακμή και το εξάνθημα από θερμότητα», είπε η Rachel Maiman.

Και συνέχισε: «Προσθέστε τους καλύτερους ορούς ή τις μάσκες σας και μην ξεχνάτε ποτέ να ολοκληρώσετε τη θεραπεία σας – και οποιαδήποτε πρωινή ρουτίνα – με αντηλιακή προστασία».

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου