Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Να πάρει τον έλεγχο της παράκτιας γραμμής στην πόλη της Γάζας επιχειρεί το Τελ Αβίβ

 


Δεν έχει τέλος το αιματοκύλισμα στη Γάζα με το Ισραήλ να εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις, ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί, ακόμα και γύρω από νοσοκομεία στη Γάζα αφού το Τελ Αβίβ απαιτεί την εκκένωσή τους, όπως για το Νοσοκομείο Al-Quds.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, λέγοντας ότι είναι «ώρα για πόλεμο».

Μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί πάνω από 8.300 κάτοικοι της Γάζας, με το 40% να είναι παιδιά

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι φόβοι για επέκταση της κρίσης σε όλη τη Μέση Ανατολή, με τα χτυπήματα κατά αμερικάνικων στόχων σε Συρία και Ιράκ να πληθαίνουν.

Δείτε live εικόνα εδώ

Live όλες οι εξελίξεις στο in

08:23 Ο αμερικανικός νόμος που μπορεί να πυροδοτήσει μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Πόσο επικίνδυνο είναι να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν ένας Αμερικανός πρόεδρος τον νόμο που επέτρεψε στον Τζορτζ Μπους να αιματοκυλίσει το Ιράκ το 2003;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ο φόβος για επέκταση του πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή αυξάνεται.

08:15 Ισραηλινός στρατός: Χτυπήσαμε τουλάχιστον 300 στόχους, πολλοί νεκροί μαχητές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη βόρεια Γάζα, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο.

Σύμφωνα με τις IDF, την τελευταία ημέρα χτυπήθηκαν πάνω από 300 στόχοι, αναμέσά τους και τούνελ που χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεων, δόθηκαν σκληρές μάχες με τους μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αντιαρματικούς πυραύλους και άνοιξαν πυρ προς τις IDF.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο ισραηλινός στρατός έχει επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα.

Στιγμιότυπο από τις χερσαίες επιχειρήσεις των IDF στη Γάζα.

Στρατιώτης των IDF μέσα στη Γάζα.

Τανκς και μπουλτόζες παίρνουν μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των IDF μέσα στη Γάζα.

Δείτε βίντεο:

08:06 IDF: Τουλάχιστον 800.000 πολίτες έχουν απομακρυνθεί από τη βόρεια Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 800.000 κάτοικοι της βόρειας Γάζας έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή μετά από τις 7 Οκτωβρίου.

07:58 Δεν υπάρχει ασφαλής διέξοδος από την πόλη της Γάζας – Ο στόχος του Ισραήλ

Σύμφωνα με το Al Jazeera, τις τελευταίες ώρες το Ισραήλ έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς του στην ανατολική πλευρά της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αραβικού Μέσου, ο ισραηλινός στρατός στοχεύει να περάσει με τανκς από την ανατολική πλευρά στη δυτική έτσι ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο της παράκτιας γραμμής.

Με βάση την ίδια πηγή, η προέλαση των IDF είναι αργή, καθώς συναντούν αντίσταση από Παλαιστίνιους μαχητές.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, οι μαχητές της έχουν καταστρέψει τανκς.

Για τους αμάχους, δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος να φύγουν από την πόλη της Γάζας. Όσοι επιχείρησαν να εγκαταλείψουν την πόλη και να κατευθυνθούν νότια έχουν γίνει στόχος των ισραηλινών δυνάμεων, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

07:50 Συμφωνία Μπάιντεν και Νετανιάχου για την ανθρωπιστική βοήθεια – Θα περνούν καθημερινά 100 φορτηγά στη Γάζα

Το ισραηλινό ynet αναφέρεται στη συμφωνία για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα ανάμεσα σε Τζο Μπάιντεν και Μπενιαμίν Νετανιάχου που έγινε γνωστή από αμερικάνικα ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με αυτή, από το πέρασμα της Ράφα, στα σύνορα Αιγύπτου και Γάζας, θα περνούν μέχρι και 100 φορτηγά καθημερινά, ωστόσο αυτά απαγορεύεται να μεταφέρουν καύσιμα.

07:43 Νορβηγός γιατρός απορρίπτει τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι το νοσοκομείο Al-Shifa χρησιμοποιείται από τη Χαμάς

Ο Νορβηγός γιατρός, Μαντς Γκίλμπερτ, ο οποίος έχει δουλέψει στο Νοσοκομείο Al-Shifa για 16 χρόνια, απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι αυτό χρησιμοποιείται ως κάλυψη για το αρχηγείο της Χαμάς.

Δείτε το βίντεο:

07:34 Πυροβολήθηκε νεαρός Παλαιστίνιος κοντά στην Τζενίν στη Δυτική Όχθη

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και τραυμάτισαν νεαρό Παλαιστίνιο στην Καμπατίγια, νότια του προσφυγικού καταυλισμού της Τζενίν στη Δυτική Όχθη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε δημοσιευτεί βίντεο από την περιοχή όταν έγινε επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα σε στρατιωτικό όχημα.

Το Al Jazeera Arabic έχει δημοσιεύσει βίντεο από τη στιγμή του τραυματισμού του νεαρού Παλαιστίνιου.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, πάνω από 1.600 άτομα έχουν συλληφθεί στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου και μετά, ενώ έχουν σκοτωθεί πάνω από 120 άνθρωποι την ίδια περίοδο.

07:28 Διαμαρτυρία με ποντίκια για τη στήριξη των McDonland’s στον ισραηλινό στρατό

Άγνωστος θέλησε να διαμαρτυρηθεί για τη στήριξη των McDonland’s στον ισραηλινό στρατό, έβαψε ποντίκια στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης και τα απελευθέρωσε σε εστιατόριο της αλυσίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα McDonald’s βρίσκονται στο στόχαστρο φιλο-παλαιστίνιων ακτιβιστών αφού δίνουν δωρεάν γεύματα στους στρατιώτες των IDF.

Δείτε το βίντεο:

07:20 «Η Γάζα είναι τώρα η κόλαση πάνω στη Γη»

Ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη, ο Ριάντ Μανσούρ (στη φωτογραφία του Reuters/Mike Segar απευθύνεται στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το Παλαιστινιακό), τόνισε απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η Λωρίδα της Γάζας έχει πλέον μετατραπεί σε «κόλαση πάνω στη Γη».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

07:13 Ο ισραηλινός στρατός κατεδαφίζει το σπίτι ηγέτη της Χαμάς στη Δυτική Όχθη

Οι IDF κατεδαφίζουν το σπίτι του ανώτερου ηγέτη της Χαμάς Σάλεχ Αρούρι στη Δυτική Όχθη.

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με τον γνωστό Ισραηλινό δημοσιογράφο, Τζακ Χούρι της Haaretz, το σπίτι ήταν άδειο για αρκετά χρόνια και βρίσκεται στην Αρούρα κοντά στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη.

Ο Αρούρι, αναπληρωτής ηγέτης της Χαμάς και ιδρυτικό μέλος της ένοπλης πτέρυγας της, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιαντ Νάχλεχ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού al-Manar της Χεζμπολάχ.

07:08 Επίσκεψη του Ταϊλανδού ΥΠΕΞ σε Κατάρ και Αίγυπτο για την απελευθέρωση των ομήρων

Ο Ταϊλανδός υπουργός Εξωτερικών, Πάρνπρι Μπαχίντα-Νουκάρα πραγματοποίησε επείγουσα επίσκεψη σε Κατάρ και Αίγυπτο στην προσπάθεια που κάνει η ασιατική χώρα να πιέσει για την απελευθέρωση των υπηκόων της που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς στη Γάζα.

Σύμφωνα με την Ταϊλάνδη, 32 πολίτες της σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ περίπου 30.000 εργάτες δούλευαν στο Ισραήλ εκείνη την περίοδο, κατά κύριο λόγο σε γεωργικές εργασίες.

Η Ταϊλάνδη ζητά την απελευθέρωση των υπηκόων της που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς.

07:04 Η Δύση σε κρίσιμο σταυροδρόμι: Ειρήνη ή αφανισμός στη Μέση Ανατολή;

Το πρόβλημα είναι ότι «δεν υπάρχει ένα όραμα για το τι πρέπει να ακολουθήσει», όταν πέφτει «βενζίνη στη φωτιά».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

06:56 Επίθεση σε ισραηλινό στρατιωτικό όχημα με αυτοσχέδια βόμβα στη Δυτική Όχθη

Το Al Jazeera Arabic μεταδίδει βίντεο με επίθεση σε ισραηλινό στρατιωτικό όχημα με αυτοσχέδια βόμβα στη Δυτική Όχθη.

Η επίθεση έγινε όταν το όχημα περνούσε από την Καμπατίγια. Η ζημιά που υπέστη το στρατιωτικό όχημα δεν είναι ξεκάθαρη από το βίντεο.

Η στιγμή της επίθεσης:

Διαβάστε περισσότερα εδώ

06:49 Χαμάς: Μάχες με τον ισραηλινό στρατό στα νότια και στα βορειοδυτικά της Γάζας

Η Χαμάς, με ανακοίνωση του ένοπλου τμήματός της, των Ταξιαρχιών al-Qassam, ανακοίνωσε ότι έριξε αντιαρματικούς πυραύλους σε ισραηλινές δυνάμεις τα ξημερώματα της Τρίτης, προσθέτοντας ότι οι IDF «εισβάλουν από τον άξονα της νότιας Γάζας».

Η Χαμάς υποστηρίζει, επίσης, ότι χτύπησε με πυραύλους δύο ισραηλινά τανκ και μπουλντόζες στη βορειοδυτική Γάζα.

Το Ισραήλ έχει επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του, ενώ επιχειρεί να προωθηθεί προς την πόλη της Γάζας από δύο κατευθύνσεις, σε μια προσπάθεια να κόψει τη Λωρίδα στα δύο, σύμφωνα με την ανάλυση του Guardian.

Τη νύχτα μέρα κάνουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα.

06:42 IDF: Επεκτείνουμε τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με ανάρτησή τους στο X (πρώην Twitter) αναφέρουν ότι επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους στη Γάζα και έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από την περιοχή.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

06:35 ΠΟΥ: «Βαθιά ανησυχητική» η εντολή για εκκένωση του νοσοκομείου Al-Quds

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε τη διαταγή να εκκενωθεί το νοσοκομείο Al-Quds «βαθιά ανησυχητική», κρίνοντας πως θα ήταν αδύνατο να εκκενωθεί νοσοκομείο χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών του.

«Επαναλαμβάνουμε πως είναι αδύνατο να εκκενωθεί νοσοκομείο γεμάτο ασθενείς χωρίς να τεθεί η ζωή τους σε κίνδυνο», υπογράμμισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους μέσω X.

Εκτός από τους ασθενείς, το κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου έχει υποδεχθεί κάπου 14.000 ανθρώπους που πήγαν εκεί για να σωθούν από τους ακατάπαυστους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο.

Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη Χαμάς πως χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας για να κρύβει όπλα και μαχητές. Η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση το διαψεύδει κατηγορηματικά.

06:30 Ερυθρά Ημισέληνος: Ισραηλινά πλήγματα γύρω από την περιοχή του νοσοκομείου Al-Quds

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος εξέφρασε έντονη ανησυχία σήμερα για τα ισραηλινά πλήγματα σε περιοχή όπου βρίσκεται νοσοκομείο της στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στο οποίο έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς.

Βρίσκονται σε εξέλιξη «συνεχή πλήγματα του πυροβολικού και της αεροπορίας στην περιοχή Τελ αλ Χάουα όπου βρίσκεται το νοσοκομείο Al-Quds», τόνισε η οργάνωση περίθαλψης και βοήθειας μέσω X (του πρώην Twitter).

«Το κτίριο τρέμει και οι εκτοπισμένοι άμαχοι και οι ομάδες που εργάζονται έχουν καταληφθεί από φόβο και πανικό», πρόσθεσε.

Η Ερυθρά Ημισέληνος είχε ανακοινώσει πως η περιοχή βομβαρδιζόταν και το βράδυ της Κυριακής.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως έλαβε διαταγή του ισραηλινού στρατού να το εκκενώσει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

06:25 Το αιματοκύλισμα στη Γάζα συνεχίζεται

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε για 25η ημέρα τις εξελίξεις στο Ισραήλ και τη Γάζα, με το αιματοκύλισμα να συνεχίζεται και να μη φαίνεται τρόπος τερματισμού του πολέμου που έχει κηρύξει το Ισραήλ στη Χαμάς.

Διαβάστε για όσα προηγήθηκαν εδώ

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου