Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Το Ισραήλ χτυπάει το κέντρο βάρους της Χαμάς στη Γάζα – Όλες οι εξελίξεις

 


Με βομβαρδισμούς, αλλά και «μεγάλες χερσαίες μάχες», το Ισραήλ χτυπάει το «κέντρο βάρους» της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Νεκρός είναι διοικητής της Χαμάς, που ήταν μεταξύ εκείνων που οργάνωσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.  Συναγερμός σήμανε, εν τω μεταξύ, στην πόλη Εϊλάτ, για αεροπορικές επιθέσεις από «εχθρικά αεροσκάφη». Δεν υπήρξαν θύματα, όπως ξεκαθαρίστηκε.

Τα ξημερώματα είχαμε ισραηλινά πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο, όπως επίσης καταγγελίες για πλήγμα σε τουρκικό νοσοκομείο στη Γάζα, αλλά και σε περιοχή κοντά σε νοσοκομείο της Ερυθράς Ημισελήνου. 

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

13 λεπτά πριν



38 λεπτά πριν
Δυτική Όχθη: Συνελήφθη ανώτερο στέλεχος της Χαμάς
40 λεπτά πριν
Αντάρτες Χούθι της Υεμένης: Κάναμε επίθεση με drone στο Ισραήλ

Οι Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με drone εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με το AFP. Το UAV απογειώθηκε από την Υεμένη και αναχαιτίστηκε πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Updated: 19 λεπτά πριν
μία ώρα πριν
Πατέρας Ισραηλινού ομήρου: Η Χαμάς σε πόλεμο ενάντια στην ανθρωπότητα

Ο 22χρονος γιος του Σάι Βένκερ, Ομέρ, απήχθη από τη Χαμάς ενώ βρισκόταν στο μουσικό φεστιβάλ Supernova στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Η τελευταία φορά που άκουσε νέα του γιου του ήταν στις 07:15 εκείνο το πρωί. Λίγες ώρες αργότερα, ο 22χρονος εμφανιζόταν σε φωτογραφία να μεταφέρεται ζωντανός στη Γάζα - φορώντας μόνο χειροπέδες και εσώρουχα.

«Μου λείπει πολύ. Δεν τον έχω δει εδώ και 25 μέρες» ανέφερε ο πατέρας του στο BBC Radio 4. Ο Σάι Βένκερτ ήταν μεταξύ των συγγενών ομήρων που συνάντησαν χθες τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ. Όπως τόνισε, η συνάντηση του έδωσε «περισσότερη δύναμη». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και ο στρατός κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να φέρουν τον Ομέρ πίσω στο σπίτι.

Ο πατέρας του 22χρονου υπογράμμισε ότι ο πόλεμος «δεν είναι μόνο στο Ισραήλ». «Αυτό που συνέβη είναι ένας πόλεμος του κόσμου...όχι μόνο [εναντίον] Εβραίων αλλά και της ανθρώπινης φυλής».

Updated: 43 λεπτά πριν
μία ώρα πριν
Το Ισραήλ λέει ότι χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τον νότιο Λίβανο εν μέσω πυρών

Εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ δήλωσε ότι χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν τον νότιο Λίβανο «με δική τους πρωτοβουλία», λόγω των φόβων ότι «η Χεζμπολάχ θα φέρει τον πόλεμο σε αυτούς». Είπε επίσης ότι μαχητικά αεροσκάφη «κατέστρεψαν υποδομές που ανήκαν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ» σε επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Updated: 42 λεπτά πριν
2 ώρες πριν
Ρουκέτα έπληξε σπίτι στο κιμπούτς Νιρίμ – Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς


2 ώρες πριν
Παλαιστίνιοι: Νεκρός 70χρονος στη Δυτική Όχθη από πυρά του Ισραήλ

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι 70χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά των Ισραηλινών δυνάμεων στη Δυτική Όχθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου